Pomurje: Od srede dalje bodo brise jemali v Zdravstvenem domu Murska Sobota

M.R.
10.03.2020 15:39

Vstopna točka za odvzem brisa pri sumu na okužbo z novim koronavirusom za Pomurje, ki ga pokrivajo zdravstveni domovi Murska Sobota, Lendava, Ljutomer in Gornja Radgona, bo od srede v prostorih nekdanje patronažne službe oziroma v zabojnikih pred Zdravstvenim domom Murska Sobota. Vhod v prostore bo iz Kopališke ulice.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Nataša Gider

Do danes je vstopna točka v prostorih za izolacijo poleg urgentnega centra v Splošni bolnišnici Murska Sobota v Rakičanu, zdaj pa so pred zdravstveni dom namestili dva od 36 zabojnikov, v državi namenjenih odvzemu brisov. Za zdaj ju ne bodo uporabljali, ampak bodo brise odvzemali samo v nekdanjih prostorih patronažne službe.
Zaenkrat bodo na vstopni točki le zaposleni iz soboškega zdravstvenega doma, po potrebi pa tudi iz drugih zdravstvenih domov ter koncesionarji. V bolnišnici bodo poskrbeli samo za prizadete bolnike, ki pridejo v enoto za bolezni.
V zdravstvenem domu so znova opozorili, da mora bolnik s sumom na okužbo poklicati izbranega osebnega zdravnika ali dežurno službo, od koder se bodo posvetovali z epidemiologom, ki bo dal nadaljnja navodila.
Po pregledu in odvzemu brisa bodo osebo po odločitvi zdravnika poslali v domače okolje z navodili do prejema izvida oz. napotili v bolnišnico. Pozitivne na okužbo bodo obravnavali v skladu z epidemiološkimi navodili.

Večer

Zdravstvenim delavcem odsvetujejo potovanja v kraje s potrjenimi primeri

Natančnejša navodila so med tem izdali tudi v bolnišnici. Prizadeti bolniki bodo med čakanjem na rezultat testiranja na enoti intenzivne terapije. Zdravstvenim delavcem pa odsvetujejo potovanja v kraje, kjer so potrjeni primeri okužb z novim koronavirusom.
Vse, ki se vračajo z omenjenih območij, bodo ob pojavu simptomov testirali v skladu z veljavnimi priporočili, do morebitnega pojava bolezenskih znakov pa priporočajo podaljšanje dopusta za en teden in samoopazovanje.
V Pomurju so do 14. ure odvzeli 16 brisov, vsi testi so bili negativni. Vsi, ki so prišli na odvzem, so prihod napovedali in se ravnali po navodilih za preprečevanje širjenja okužbe.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta