Predsednik položil venec pred spomenik Jožefa Klekla

Majda Horvat Majda Horvat
17.08.2019 17:39

Predsednik v Črenšovcih polaga venec od leta 2013 z namenom počastitve spomina na zaslužne narodne buditelje v severovzhodni pokrajini.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
S položitvijo venca pred spomenik Jožefa Klekla je izkazal čast temu narodnemu buditelju in duhovniku, uredniku verskega tiska in Novin, časopisa, ki je imel v tistem času pomembno vlogo pri spodbujanju slovenske narodne zavesti.
Majda Horvat

V počastitev 100. obletnice združitve prekmurskih Slovencev z matičnim narodom se je predsednik Borut Pahor danes najprej udeležil  slovesnosti, ki jo je pripravila Občina Črenšovci ter tradicionalno položil venec pred spomenik Jožefa Klekla (1874-1948). S tem je izkazal čast temu narodnemu buditelju in duhovniku, uredniku verskega tiska in Novin, časopisa, ki je imel v tistem času pomembno vlogo pri spodbujanju slovenske narodne zavesti.

Slovesnost se je končala z druženjem na dvorišču za občinsko stavbo, kjer sta županja Vera Markoja in predsednik Borut Pahor posadila čerenso. 
Majda Horvat
Majda Horvat
Slovesnosti se je udeležilo veliko število ljudi.
Majda Horvat
Majda Horvat
Majda Horvat
Županja Vera Markoja je pozdravila visoke goste, predsednika Pahorja, Gregorja Miklavčiča z Banke Slovenije, Boštjana Žekša, svetovalca predsednika, poslanca Jožefa Horvata in  državnega svetnika Marjana Maučeca.
Majda Horvat
Majda Horvat
Majda Horvat
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta