Rešila žensko in noč po oživljanju ni zatisnila oči

Andrej Bedek Andrej Bedek
29.07.2019 17:29

Lep primer, da življenja običajno ne rešuje naprava, ampak človek, in kaj pomeni pomoč sočloveku.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Ob snidenju so tekle solze sreče: Renata Vogrinčič in Suzana Zadravec.
Nataša Juhnov

Nedelja, 21. julija, naj bi bila običajen dan. Po kosilu, okoli 13. ure, je Branko Vogrinčič iz Mlajtincev, ta dan je še imel operativni sestanek, saj bo kot predsednik tamkajšnje krajevne skupnosti septembra ob občinskem prazniku Moravskih Toplic odprl obnovljeni vaško-gasilski dom, legel k počitku. Žena Renata Vogrinčič, samostojna podjetnica, frizerka, je po kosilu pomivala posodo.

"Vedela sem, moram se lotiti masaže srca"

"Kar naenkrat pa na naše dvorišče zapelje avtomobil, iz njega skoči možakar in začne spraševati, kje je. V roki je držal telefon in govoril, da je njegova žena doživela infarkt in da mora reševalcem sporočiti, kje je. Prosil je še za vodo," o nedeljskih minutah pripoveduje Branko Vogrinčič. Žena je vmes iz kuhinje pridrvela s kozarcem vode. "Pa sem se takoj obrnila. Le kaj, sem pomislila, pa bom z vodo."

Naenkrat so prispeli reševalci

Nato se je vse odvilo zelo hitro. Soprog je nezavestni ženi dajal umetno dihanje, Renata Vogrinčič ji je s pritiski na prsni koš masirala srce, Branko Vogrinčič je po telefonu sprejemal in dalje dajal navodila reševalne službe. "Kar naenkrat so prispeli reševalci, sploh ne vem, koliko časa smo ji pomagali. Morda dve, tri minute. Prevzeli so pomoč, gospo so dvignili in z nosili odnesli v reševalno vozilo. Eden od medicincev nam je rekel: 'Pravilno ste ravnali, gospa, vsa čast vam.'"

Tukaj, kaže Renata Vogrinčič, smo pomagali, brez Brankove pomoči ne bi zmogli, še pravi.
Nataša Juhnov
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta