V Termah Banovci gostov več, kot so pričakovali

Majda Horvat Majda Horvat
03.07.2019 15:00

Odprli bodo vrata navzven in poiskali domače dobavitelje hrane. Še letos povečanje prostora ob notranjem bazenu

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Lea Hofman
Nataša Juhnov

Lastniška sprememba v Termah Banovci ni vplivala na obiskanost tega termalnega kopališča, saj je število gostov, ki jih sedaj vabijo sami in ne več v sklopu Save Turizma, celo nekoliko nad pričakovanjem.
"Kaže nam zelo dobro in tega smo veseli. Imamo zveste goste, ki se vračajo k nam in ki nas imajo preprosto radi. Tisti, ki prihajajo v Banovce, bodo prihajali tudi v prihodnje, če jih le ne razočaramo preveč," je povedala Lea Hofman, direktorica družbe. Gostje prihajajo predvsem iz preostale Slovenije, med tujimi pa prevladujejo Avstrijci in Nizozemci. Hofmanova tudi ugotavlja, da čeprav o rezervacijah na dolgi rok zdaj še ne morejo govoriti, pa njihovo število raste.

Zdaj imajo svoje sobarice

Sava Turizem je v začetku letošnjega aprila banovske terme prodala podjetju Karba MGE, postopki prenosa lastništva pa so potem trajali do konca maja. Na povabilo novega lastnika je Lea Hofman direktorsko mesto prevzela 4. junija.

Lea Hofman
Nataša Juhnov

Bazen še za otroke

Prva naloga vodstva je bila zagotoviti samostojno delovanje in poslovanje podjetja, torej ureditev formalnopravnih zadev, hkrati z urejanjem številne dokumentacije pa poskrbeti še za goste in privabiti nove. Ker je bila ponudba Term Banovci že doslej dobra, je niso spreminjali, prav tako niso posegali v cene storitev.
Jeseni, ko naj bi že dosegli načrtovano glede obiskanosti, pa bodo začeli razmišljati tudi o spremembah. "Že zdaj pripravljamo projekt za razširitev prostora ob notranjem bazenu, kjer bomo lahko namestili dodatnih dvesto ležalnikov, in ureditev otroškega bazena, ki ga do zdaj nismo imeli. To nam bo omogočilo, da bomo lahko sprejeli več gostov in družin z otroki tudi pozimi," je povedala sobesednica. Zimski čas bo namenjen tudi premisleku o ponudbi in pripravi novih programov. Hofmanova pravi, da je veliko zamisli ostalo še iz prejšnjega časa, saj je sama pred tem delala v Termah Banovci dvajset let, in da so te še vedno zanimive.

Moka bo iz mlina

"To delo mi je vedno dajalo energijo, čeprav sem bila, ko sem prišla v malo bolj mirne vode in sem bila prosta ob nedeljah in praznikih, nekaj časa tudi tega zelo vesela. Ko pa je prišla ponudba, da se vrnem, sem morala, priznam, pošteno premisliti. In če ne bi verjela v lastnika in v to, da še vedno obstaja ta energija zaposlenih, in če ne bi poznala teh gostov in verjela v to, da ob vsem tem skoraj nič ne more iti narobe, se za to ne bi odločila. Sem pa tudi počaščena, da me je gospod Karba poiskal, kar je tudi neko zadovoljstvo," je o svoji odločitvi povedala direktorica.

Ob notranjem bazenu bodo uredili večji prostor za počitek in nov otroški bazen.
Nataša Juhnov
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta