Evrovizija bo prihodnje leto v Baslu ali Ženevi

STA, A.L.
19.07.2024 15:24

Po pisanju agencije ima sicer tesna večina Švicarjev glede na nedavno objavljeno raziskavo negativno mnenje o gostovanju pesmi Evrovizije leta 2025.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Švica si je gostiteljstvo tekmovanja prislužila po tem, ko je letos v Malmöju na Švedskem zmagal njen predstavnik Nemo s pesmijo The Code.
Reuters

Tekmovanje za pesem Evrovizije bo prihodnje leto potekalo v Baslu ali Ženevi. Zürich in Bern skupaj z Bielom pa ne bosta kandidirala za organizacijo te prireditve, je sporočila švicarska televizija. Dokončna odločitev bo znana konec avgusta, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Pri izboru mesta bodo upoštevali merila, kot so koncept dvorane, povezava z javnim prevozom, trajnostnost, stanje hotelskih kapacitet, varnost in motivacija posameznega mesta. Stroški prireditve so ocenjeni na okoli 30 milijonov evrov.

Po pisanju agencije ima sicer tesna večina Švicarjev glede na nedavno objavljeno raziskavo negativno mnenje o gostovanju pesmi Evrovizije leta 2025. Švica si je gostiteljstvo tekmovanja prislužila po tem, ko je letos v Malmöju na Švedskem zmagal njen predstavnik Nemo s pesmijo The Code.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta