(FOTO in VIDEO) Mistični Cave očaral publiko v Zagrebu: Srečali smo člane skupine Dan D, med publiko tudi Kreslin

J.K.
16.10.2024 12:30

Na koncertu je bilo veliko Slovencev.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Cave je bil cel koncert v interakciji s publiko. 
Profimedia

Avstralski rocker Nick Cave se je s svojo zasedbo Bad Seeds v sklopu turneje Wild God sinoči ustavil v Zagrebu. Nastopili so v razprodani areni. Da je koncert razprodan, so pričale kolone dobri dve uri pred pričetkom koncerta v okolici zagrebške arene. Težko je bilo najti parkirno mesto. V lokalih v okolici, kjer so se zbirali obiskovalci, so predvajali Caveovo glasbo. Predskupina so bili The Murder Capital, točno ob 20.30 so na oder prišli Bad Seeds na čelu s Caveom. Začeli so s komadom Frogs z novega albuma Wild God, izdanega 30. avgusta letos.

Profimedia

"Dobro večer, Zagreb!" je Cave pozdravil publiko, s katero je komuniciral cel koncert. Še sedem pesmi z novega albuma je bilo na setlisti. Večkrat je publika s pevcem pela refrene. Recimo pri O Children, Jubilee Street, Tupelo - pesmi o rojstnem kraju Elvisa Presleya. 

Profimedia

Bad Seedsi so bili izjemni. Poleg kitarista hrvaških korenin, Georgea Vještice, velja izpostaviti izjemnega multiinstrumentalista Warena Ellisa, ki s Caveom nastopa in ustvarja glasbo več kot trideset let. Proti koncu koncerta so igrali hite. Že uvod Red Right Hand je navdušil. K prepoznavnosti pesmi je seveda pripomogla tudi serija Peaky Blinders. Po The Mercy Seat in White Elephant je bilo konec rednega dela. Publika jih je seveda takoj priklicala nazaj. Na bisu so odigrali še Papa Won't Leave You, Henry in The Weeping Song. Cave je po zahvali in pozdravu v hrvaščini čustven, mističen, dve uri in dvajset minut trajajpč koncert zaključil sam na klavirju s prelepo Into My Arms. 

Na koncertu je bilo veliko Slovencev. Srečali smo člane skupine Dan D, tudi Vlado Kreslin je bil med publiko. Cave turnejo v četrtek nadaljuje v Pragi, sledijo koncerti po Nemčiji, Italiji, Švici, Španiji, Portugalskem, Belgiji in Združenem kraljestvu. Prihodnje leto se bo turneja nadaljevala po Severni Ameriki. 

Vaše mnenje šteje!

Vaše mnenje šteje!

Sodelujte v anketi in pomagajte soustvarjati prihodnost naših vsebin.

Sodelujte
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta