(FOTO) Kakšna smola! Tomi Meglič se je poškodoval, okrevanje bo trajalo več mesecev. To sporoča oboževalcem ...

D.Ži
31.05.2024 09:21

Začelo se je zabavno, končalo pa z neznosnimi bolečinami. Siddhartin frontmen sicer pravi, da je v dobrih rokah.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Tomi Meglič si je med rekreativno igro tenisa pridelal poškodbo, ki jo bo moral sanirati več mesecev. 
Foto: Robert Balen

Poškodba, ki se je boji večina vrhunskih športnikov, se je pripetila Tomiju Megliču. Siddhartinega frontmena čaka kar nekaj prisilnega počitka. Ker prosti čas rad preživlja aktivno, se je glasbenik lotil igranja tenisa, a med igro utrpel izjemno boleče raztrganje ahilove tetive. O poškodbi je svoje spletne sledilce obvestil kar sam. "Takole bo sedaj nekaj mesecev …. Diagnoza: Popolna ruptura ahilove tetive. Ampak nič skrbet, sem v zelo dobrih rokah,"  je na družbenih omrežjih napisal Tomi in omenil tudi fizioterapevta, ki mu bosta pri okrevanju pomagala. Hkrati je postregel tudi z bolj veselo novico. Pravi, da kljub poškodbi koncerti in razna druženja ostajajo. "Hvala vsem, ki tako lepo skrbite zame!!!" je še dodal Tomi, ki ima na nogi nameščeno funkcionalno opornico. 

Ruptura Ahilove tetive je najpogostejša ruptura tetive v spodnjem udu. Poškodba se najpogosteje pojavlja pri odraslih med 30. in 50. letom. Akutne rupture se pogosto kažejo z nenadnim pojavom močne bolečine, povezane z občutkom pretrganja in slišnim zvokom pretrganja ob poškodbi.

Rekreativni športniki so veliko bolj dovzetni za poškodbe Ahilove tetive v primerjavi s profesionalnimi. Največkrat se poškodbe pojavljajo pri športih, kot so nogomet, košarka ali tenis, ki od posameznika zahtevajo hitro spremembo hitrosti iz statičnega položaja, pravijo strokovnjaki. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta