(FOTO) Kdo je 34-letnik, ki so ga razglasili za najlepšega moškega na svetu? Njegov obraz je popoln. No, skoraj ...

D.Ži
27.01.2023 11:50

Znanstveniki so preučili njegov obraz in zračunali, da na lestvici popolne lepote izpolnjuje kar 93,65 odstotkov vseh pogojev.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Zvezdnik Bridgertona, Regé-Jean Page, 34-letni Britanec, ki je bil izbran za najlepšega moškega na svetu, je čez noč postal prava mednarodna senzacija. Zgodilo se je leta 2021, ko je izšla prva sezona priljubljene Netflixove serije, v kateri je igral vojvodo Simona Basseta.

Page je v zelo kratkem času pridobil na milijone sledilcev na Instagramu, del popularnosti gre zagotovo pripisati zdaj že znanemu spolnemu prizoru v peti epizodi, kjer je Page v ljubezenskem klinču s kolegico Phoebe Dynevor. Nekoč je priznal, da so mu vroči posnetki v Bridgertonu prinesli tudi zadrego pred sorodniki.

"V skupini na WhatsAppu sem družino opozoril na peto epizodo, pozabil pa sem na eno sestrično. Nenadoma sem začel prejemati njena sporočila. Velikokrat sem med ogledom tega dela šel taktično kuhati čaj, ko pa sem prišel nazaj, se je prizor še vedno odvijal. Moral sem iti znova zavreti vodo," je povedal Jimmyju Fallonu leta 2021.

Prizori iz serije so končali celo na spletnih straneh za odrasle. Kmalu zatem so ga začeli omenjati kot novega favorita za vlogo Jamesa Bonda. "Če si Britanec in ti gre dobro, potem ljudje začnejo izgovarjati besedo na B," je na kratko dejal ob govoricah, da bi lahko zamenjal Daniela Craiga. Danes mu na Instagramu sledi 6,5 milijona ljudi, leta 2023 pa ga bodo gledalci lahko spremljali v napovedani uspešnici Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves.

Po zlatem rezu ima prav on najbolj popoln obraz, saj je dosegel najvišjo oceno glede razmaka med očmi. Tudi sama postavitev oči mu je prinesla visoko oceno na lestvici popolnosti. "Ima klasično čeden obraz in čudovite rjave oči. Njegove popolno oblikovane ustnice so prav tako dosegle visoko oceno, edina nižja ocena pa je letela na širino in dolžino njegovega nosu," so sklenili preučevalci. Na splošno je dosegel 93,65 odstotka na lestvici popolnih obraznih razmerij.

Ta postopek merjenja lepote izvira iz evropske renesanse. Umetniki in arhitekti so za ustvarjanje svojih mojstrovin uporabili enačbo, znano kot zlati rez. Razmerje je mogoče uporabiti za karkoli, Leonardo Da Vinci je zlati rez uporabil v svojem znamenitem delu Vitruvijev človek.

Znanstveniki so od takrat prilagodili matematično formulo tako, da bi lažje odkrili, kaj naredi osebo lepo. Izmeri se dolžina in širina obraza osebe, predpostavka pa je, da čim bližje so proporci obraza ali telesa 1,618 (Fi), lepša je oseba. Nato se izmeri dolžina od lasnega roba na čelu do mesta med očmi, pa tudi od mesta med očmi in dna nosa ter od dna nosa do dna brade.

Oseba velja za lepo, če so številke enake. Potem preučijo simetrijo in razmerja obraza. Da nekdo velja za lepega po zlatem rezu, mora biti dolžina ušesa enaka dolžini nosu, širina očesa pa mora biti enaka razdalji med očmi.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta