(FOTO) Se spomnite evrovizijske zmagovalke Ruslane? Danes je morda ne bi več prepoznali

A.L.
13.05.2023 13:48

Njena priljubljenost v rodni Ukrajini je še vedno velika.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Reuters

Pesem Evrovizije je že leta zelo gledana prireditev, gledalci pa gotovo niso pozabili pesmi iz zadnjih dvajsetih let. Ena tistih, ki se je oboževalcem močno vtisnila v spomin, je ukrajinska predstavnica Ruslana, ki je leta 2004 izvedla pesem "Wild Dances". Njen nastop velja za enega najbolj energičnih doslej, koreografijo pesmi pa so se čez nekaj dni poskušali naučiti zaplesati številni.

Danes je Ukrajinka stara 49 let, še vedno skrbi za svoje dolge temne lase in vitko telo. Pred kratkim je delila tudi videoposnetek, s katerim je oboževalce razveselila z novico, da ima TikTok profil, po objavah sodeč pa je trenutno Liverpoolu, kjer trenutno poteka Evrovizija.

Njena priljubljenost v rodni Ukrajini je še vedno velika, po Evroviziji pa se je posvetila politiki. Aktivno je podpirala demokratične procese v Ukrajini v letih 2004 in 2005 ter oranžno revolucijo in postala celo njen zaščitni simbol, s svojo glasbo pa se je borila proti trgovini z ljudmi. Od leta 2006 do 2007 je bila tudi članica ukrajinskega parlamenta.

Od leta 1995 je Ruslana srečno poročena z ukrajinskim producentom in tekstopiscem Oleksandrom Ksenofontovom, ki je napisal besedilo za njeno nepozabno in zmagovalno uspešnico "Wild Dances". Skupaj vodita podjetje LuxenBourg Studio, ki se ukvarja s snemanjem radijske in filmske glasbe.

Z glasbo se ukvarja že od malih nog. Glasbeno šolo je začela obiskovati kot 4-letna deklica, v mladosti pa je začela prepevati v godbah. Diplomirala je na akademiji za glasbo, smer pianist in dirigent.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta