(VIDEO) So se ga fantje napili? To se je dogajalo po tem, ko so kamere Evrovizije v Liverpoolu ugasnile

Kljub poplavi čustev časa za pravo slavje po uvrstitvi v finale ni bilo. Pred Joker Out je pomembna večerna generalka, ki jo bodo ocenile strokovne žirije.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Bojan Cvjetićanin in Kris Guštin na tiskovni konferenci zmagovalcev 2. predizbora. 
Denis Živčec

Bil je infarktni trenutek, ko so v Liverpoolu razkrili že devet držav, ki so se iz drugega predizbora uvrstile v finale, Slovenije pa še kar ni bilo med njimi. In nato ... končno tudi naše ime in veliko olajšanje na obrazih članov skupine Joker Out, ki so prej iz trenutka v trenutek postajali bolj bledi. Oddahnil si je tudi velik del občinstva, naši fantje so namreč eni večjih ljubljencev, zbranih v Liverpoolu, in mnogi menijo, da bi bila velika krivica, če bi Sloveniji, glede na to, kako odličen nastop je pripravila, finale spet ušlo. Ne manjka tistih, ki menijo, da je bil slovenski nastop najbolje oddelan nastop drugega večera in da je prinesel prepotrebno osvežitev v sicer precej mlačno glasbeno ponudbo tega polfinala.

Ko so kamere v dvorani ugasnile, se je v medijskem središču ob njej začela tiskovna konferenca zmagovalcev drugega predizbora, naše barve sta na njej zastopala Bojan Cvjetićanin in Kris Guštin. Spregovorila sta o občutkih skupine med mučnim čakanjem.

Povedala sta, da bi bili seveda razočarani, če se ne bi uvrstili naprej, a to ne bi spremenilo celotne lepe izkušnje. "Zelo zelo zadovoljni smo z nastopom, mislim, da smo lahko ponosni nase in da so na nas ponosni tudi oboževalci in Slovenija. Če nas ne bi poklicali, bi kljub vsemu bili ponosni, a k sreči so nas," sta povedala. Na nekoliko šaljivo vprašanje, ali se bodo to noč med proslavljanjem napili, pa sta odgovorna fanta odvrnila, da skoraj zagotovo ne, saj na njih čaka sobota, še prej pa generalka. "Celo noč plesali" so tako fantje zgolj v svoji skladbi Carpe Diem. Dodala sta tudi, da so med promocijsko turnejo in na številnih nastopih na evrovizijskih zabavah spoznali veliko izjemnih ljudi in da se ne morejo odločiti, kdo jim je najbolj pri srcu.

Še ena želja se jim je izpolnila. Po tiskovni konferenci je žreb določil, da bodo v finalu nastopili šele v drugi polovici večera, kar je po mnenju poznavalcev strateško dobra pozicija, saj naj bi si gledalci tiste, ki nastopijo bolj proti koncu, bolj zapomnili. 

Na katero mesto so se uvrstili po glasovanju, še niso izvedeli, to bo jasno po finalu. "Mogoče smo bili v tistem trenutku malo jezni, da so nas poklicali kot zadnje," pravijo in dodajajo, da se ne bi moglo iziti bolje, kot se je. Že danes jih čaka dolga generalka za finale, skupaj bodo oddelali 14 vaj, današnja večerna je še posebej pomembna, saj bodo nastope po njej ocenile strokovne žirije, ki jim bodo nato v finalu dodali še glasove občinstva. 

Pa stavnice? Trenutno je Slovenija v igri za končno zmago na 19. mestu, močno vodi Švedska, ki ji pripisujejo kar 50 odstotkov možnosti za zmago. Pevka Loreen bi tako v žep pospravila že svojo drugo evrovizijsko trofejo po letu 2012, ko je slavila s skladbo Euphoria. Na drugem mestu so Finci. 

Vsi bomo celo noč plesali! Evropa se je zatreskala v Joker Out in jih poslala v finale Evrovizije v Liverpoolu

S Slovenijo se je v finale uvrstilo še 9 držav. Albaniji je preboj prinesla pevka Albina s pesmijo Duje. Na odru jo je spremljala njena družina Kelmendi, starša in sorojenci. Cipru je uvrstitev pripel 24-letni Andrew Lambrou s pesmijo Break a Broken Heart. Estonske barve pa je predstavljala pevka Alika, ki je pesem Bridges napisala skupaj z Wouterjem Hardyjem, soustvarjalcem pesmi Arcade, s katero je pred leti zmagal Nizozemec Duncan Laurence.

(VIDEO) Joker Out v Liverpoolu za Večer: "Zelo bomo razočarani, če ne pridemo v finale!"

Belgijski predstavnik Gustaph je nastopil s pesmijo Because Of You. Na evrovizijskem odru je sicer kot spremljevalni pevec stal že v letih 2021 in 2018. Avstrijo sta zastopali Teya & Salena. Njuna pesem Who The Hell Is Edgar? ima satirično sporočilo, saj opozarja na to, da glasbena industrija ne ceni dovolj ženskih izvajalk in skladateljic. Litvo je zastopala pevka Monika Linkyte s pesmijo Stay. Na tiskovni konferenci se je čustveno poklonila pogumnemu ukrajinskemu narodu, ki se po njenih besedah bori za svobodo celotne Evrope. 

Joker Out from Slovenia gesture during the second semi-final of the 2023 Eurovision Song Contest in Liverpool, Britain, May 11, 2023. REUTERS/Phil Noble
Phil Noble

Poljski je uvrstitev v finale prinesla 23-letna Blanka s pesmijo Solo. Avstralijo je zastopala petčlanska zasedba iz Pertha Voyager s pesmijo Promise. Armeniji pa je uvrstitev prinesla 21- letna Brunette s pesmijo Future Lover.

Brez uvrstitve na sobotni finalni večer se je nastop na Evroviziji v drugem predizboru končal za Gruzijo, Grčijo, Dansko, Romunijo, Islandijo in San Marino.

Na prvem predizboru v torek so se v evrovizijski finale uvrstili predstavniki Hrvaške, Moldavije, Švice, Finske, Češke, Izraela, Portugalske, Švedske, Srbije in Norveške.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta