(FOTO) Številke so jasne: To je najpomembnejša in najvplivnejša modna influencerka na svetu

D.Ži
21.10.2022 10:33

Svetlolaska iz Hamburga je tekom modnih tednov po nekaterih izračunih znamkam ustvarila za 3,5 milijona dolarjev prometa.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Leonie Hanne na družbenih omrežjih vlada modnemu svetu.
Profimedia

Spletna platforma Launchmetrics, ki se ukvarja z merjenjem in primerjavo vpliva medijskih umestitev blagovnih znamk s področja mode in lepote, je objavila podatke o uspešnosti modnih revij za pomlad/poletje 2023 na štirih največjih tednih mode ter v sklopu poročila objavila tudi lestvico najvplivnejših modnih vplivnic.

Omenjena platforma izraža vpliv blagovnih znamk z lastno mersko enoto MIV (Media Impact Value), ki analizira vse trženjske aktivnosti objav na tiskanih in spletnih kanalih ter družbenih omrežjih, na lestvici pa je deset najuspešnejših modnih vplivnežev z vidika priljubljenosti njihovih publikacij iz obdobja pariškega, newyorškega, milanskega in londonskega tedna mode.

MIV je izražen v ameriških dolarjih in velikim blagovnim znamkam med drugim pomaga ugotoviti, koliko medijske pozornosti in prometa jim prinašajo zvezdnice in vplivneži, ki nosijo njihove kreacije. Na lestvici najvplivnejših vplivnic je prvo mesto zasedla Nemka Leonie Hanne, ki je po MIV ustvarila 3,5 milijona dolarjev, sledi ji Chiara Ferragni z 2,7 milijona dolarjev.

Na tretjem mestu je Negin Mirsalehi, ki je ustvarila 2,3 milijona dolarjev, nekoliko šibkejša je Thássia Naves z 2,1 milijona, sledijo ji Maria Luiza Borges z 1,9 milijona dolarjev po MIV ter Karen Wazen Bakhazi in Quyn Hanhshyn z 1,3 milijona. Po poročilu Launchmetrics so bile platforme za vplivneže drugi najučinkovitejši oglaševalski kanal za znamke v vseh štirih prestolnicah mode.

Leonie Hanne se je rodila v Hamburgu in je do leta 2014 delala kot strateška svetovalka. Nato je pustila službo in ustanovila modni blog Ohh Couture. Sodelovala je s številnimi modnimi znamkami, vključno s Tommy Hilfiger, Dior, Cartier, BVLGARI, Tory Burch, Fendi, Swarovski in Givenchy, ter bila obraz globalnih kampanj za Louis Vuitton in La Mer.

Že nekaj let velja za eno najvplivnejših vplivnic v svetu mode, na Instagramu ji sledi 4,4 milijona ljudi, na TikToku pa 1,6 milijona. Hanne je v zvezi s svojim poslovnim partnerjem Aleksandrom Galievskim, živi pa med Londonom in Hamburgom.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta