(FOTO) V bikiniju na plaži: Bivša finska premierka s fotografijami sprožila burne odzive domačih medijev

D.Ži
30.11.2023 11:03

Sanna Marin je ženska odprtih pogledov na svet. Želela si je več zasebnosti, a je te dni objavila dopustniško fotografijo, ki je ni bilo mogoče prezreti.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Sanna Marin je kot najmlajša premierka na svetu čez poč postala globalna zvezda. 
Profimedia

Nekdanja finska premierka Sanna Marin je s fotografijami, ki jih je objavila na Instagramu, sprožila burne odzive domačih medijev.

38-letna Marin, ki je še nedavno delala kot svetovalka na inštitutu Tonyja Blaira, je objavila serijo fotografij s pripisom: "Naključne fotografije z nedavnih potovanj." Na eni od njih je pozirala v kopalkah.

"Sanna je objavila fotografije s potovanja – v bikiniju na plaži", "Bivša premierka objavila pogumno fotografijo", "Marin objavila fotografijo v bikiniju – uau, kakšna lepotica s plaže" so le nekateri naslovi, ki se pojavili v medijih zaradi te fotografije.

Sanna Marin je v začetku septembra odstopila z mesta predsednice Socialdemokratske stranke v želji, da bi po štirih turbulentnih letih na čelu stranke preusmerila pozornost stran od svojega zasebnega življenja.

Kmalu po porazu na volitvah je napovedala odstop, leta 2019 je pri 34 letih postala najmlajša predsednica vlade na svetu, s čimer je pritegnila svetovno pozornost in prispevala k večji prepoznavnosti Finske.

Pojavila se je na naslovnicah revij Vogue in Time, ima milijon sledilcev na Instagramu, oboževalci po vsem svetu pa jo imajo za eno najbolj naprednih voditeljic.

Vendar pa je zaskrbljenost finskih volivcev glede vprašanj, kot sta priseljevanje in naraščajoči javni primanjkljaj, pomagala desničarski Nacionalni koaliciji skupaj s skrajno desno Finsko stranko aprila tesno premagati Marin, katere vlada je nato padla.

Med mandatom se je soočila z več škandali, vključno z odhodom v nočni klub sredi pandemije, prirejanjem zasebnih zabav v uradni rezidenci, prostovoljno je opravila test za droge, potem ko je videoposnetek zabave pricurljal v javnost.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta