(FOTO) V nepojasnjenih okoliščinah umrla komaj 14-letna razvpita vplivnica in njen brat, družina se je zavila v molk

D.Ži
10.08.2023 09:51

Pretreseni oboževalci se sprašujejo, kaj se je zgodilo, medtem pa nek spletni uporabnik trdi, da je bil priča prometni nesreči.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Spletna vplivnica in reperka Lil Tay je umrla v starosti 14 let, poročajo tuji mediji. Le pet let po tem, ko je kontroverzna zvezdnica družbenih omrežij, s pravim imenom Claire Hope, zaslovela na spletu. Oboževalci in svojci so pretreseni.

Novico o nenadni in tragični smrti je potrdil neimenovani družinski član v izjavi, ki so jo objavili na njenem instagramovskem profilu. Umrl je tudi njen 21-letni brat Jason Tian.

"S težkim srcem delimo uničujočo novico o nenadni in tragični smrti naše ljubljene Claire," piše v objavi, v kateri vzroka smrti niso razkrili.

"Nimamo besed, s katerimi bi izrazili neznosno izgubo in nepopisno bolečino. Ta izid je bil popolnoma nepričakovan in nas je vse pustil v šoku. Smrt njenega brata dodaja naši žalosti še večjo nepredstavljivo globino. V tem času neizmerne žalosti vas vljudno prosimo za zasebnost, saj okoliščine smrti Claire in njenega brata še preiskujejo. Claire bo za vedno ostala v naših srcih, njena izguba pušča nenadomestljivo praznino, ki jo bodo čutili vsi, ki so jo poznali in imeli radi," so še zapisali svojci.

Po družbenih medijih so začela krožiti ugibanja o vzroku smrti, uporabnik Jesse Ryan trdi, da je bil priča incidentu.

"Kot nekdo, ki je bil na kraju dogodka, lahko potrdim, da sta bila v času smrti skupaj. Umrla sta zaradi prometne nesreče. Brat je vozil. Lokalna policija ugiba, da je med vožnjo pisal sporočila. Drugi potniki v vozilu so utrpeli lažje poškodbe," pravi Jesse.

Oče Lil Tay, Christopher Hope, tragedije ni želel komentirati.

Lil Tay je v medijski svet vstopila leta 2018 zaradi obtožb, da jo je oče fizično in psihično zlorabljal, pa tudi, da jo je brat izkoriščal. Brat Jason je pred tem poskušal zbrati 19.000 dolarjev donacij zanjo na strani GoFundMe, potem ko je Hopa in njegovo ženo Hanee obtožil fizičnega in duševnega nasilja. On ni bil Hopeov sin.

"Moja sestra Tay je zadnja tri leta molčala na družbenih omrežjih, ker je njen odsotni oče moji mami vročil sodni nalog, s katerim je zahteval nadzor nad Tayinim denarjem in kariero ter zahteval skrbništvo, posledično pa je sodišče odredilo, da se mora sestra vrniti v Vancouver. Zahteval je tudi sodno odredbo, s katero bi preprečil, da bi povedala resnico," je takrat dejal.

Jason je nato trdil, da je Hope vzhajajoči zvezdi ukradel na milijone dolarjev. Po obtožbah je Harry Tsang, Hopeov tiskovni predstavnik, za The Daily Beast leta 2018 povedal, da oče od svoje hčerke ni želel denarja, motili pa naj bi ga njeni posnetki, polni preklinjanja. Zadnja objava mlade spletne vplivnice je bila posvečena reperju XXXTentacionu, ki je bil umorjen pri 20 letih.

Lil Tay, po rodu iz Kanade, se je preselila v Los Angeles in s spletnimi posnetki zaslovela leta 2017, ko je bila stara komaj devet let. Pogosto je preklinjala, žalila mimoidoče, metala v naokoli šope denarja in celo spodbujala pretepe. Kljub kritikam je na Instagramu zbrala več kot 3,3 milijona sledilcev in bila razglašena za eno največjih vzhajajočih zvezd interneta.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta