(FOTO) Zakaj je najbogatejša blogerka na Sanremu nosila obleko, ki posnema golo telo?

D.Ži
09.02.2023 12:32

Chiara Ferragni, sovoditeljica največjega italijanskega festivala, se je odločila medijsko pozornost izkoristiti za širjenje družbenokritičnih sporočil.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Močno sporočilo. Chiara Ferragni je nosila obleko, popisano z žaljivkami, ki ji jih iz dneva v dan na družbenih omrežjih pišejo sledilci. 
Profimedia

Po prvem večeru festivala v Sanremu je modna blogerka Chiara Ferragni sprožila debato na družbenih omrežjih zaradi oblek, ki jih je nosila na odru. Chiara se je kot ena od voditeljic festivala odločila v svet poslati močno sporočilo proti sovraštvu, nasilju in seksizmu.

Obleka, ki sporoča: "Misli svobodno."
Profimedia

Fotografije oblek so se razširile po Twitterju, Chiara pa je modne kreacije objavila tudi na Instagramu in pojasnila sporočila, ki jih želi poslati z njimi. Zapisala je, da je čutila "potrebo poslati močno sporočilo s svojimi oblačili na najbolj priljubljenem italijanskem odru". Tako je najprej nosila razkošno črno obleko s posebnim napisom na belem plašču, ki se je glasil "Pensati libera", torej "Počuti se svobodna".

Chiara Ferragni, Amadeus in  Gianni Morandi. S to obleko se bori proti patriarhatu. 
Profimedia

Največ pozornosti je pritegnila z obleko, ki posnema golo telo, izdelano iz tila kožne barve. Chiara pravi, da je s to obleko želela "opozoriti na pravice žensk, na njihova telesa in na to, kako se še vedno razpravlja o tem, kako ženske uporabljajo svoja telesa". Iluzija golote, pravi, naj bi vse spomnila na enakost spolov.

Osvoboditev ženskega telesa v obleki, ki posnema goloto. 
Profimedia

Tudi tretja obleka je sprožila veliko komentarjev na družbenih omrežjih. Chiara je namreč med drugim nosila belo obleko, na kateri so bile napisane žaljivke, ki ji jih sledilci, kot pravi, vsak dan pišejo pod objave na družbenih omrežjih. Navedla je, da je želela povedati, da ima "vsakdo pravico izraziti svoje mnenje, a to ne pomeni, da sta dovoljeni zloba in mizoginija".

Profimedia

Zadnja obleka, ki jo je nosila blogerka, je bila sestavljena iz kombinezona, ujetega v krilo iz tila. Pojasnila je, da predstavlja "upanje na zlom konvencij, ki jih vsiljuje patriarhat."

Kdo je Chiara Ferragni?

Chiara Ferragni je italijanska blogerka, poslovna ženska, modna oblikovalka in model, ki je sodelovala že s številnimi modnimi in kozmetičnimi znamkami. Je ena najbogatejših in najuspešnejših modnih blogerk na svetu, na Instagramu ji sledi kar 28,6 milijona ljudi.

Profimedia

Med študijem je začela pisati blog, kjer je objavljala fotografije, ki jih je posnela na različnih lokacijah v Milanu. Leta 2013 se je preselila v Los Angeles in kmalu zatem, ko jo je revija Forbes uvrstila med 30 najuspešnejših ljudi v modni industriji, mlajših od 30 let, jo je španska izdaja Vogue uvrstila na svojo naslovnico, na Harvardu pa so uporabili njen blog kot primer pametnega poslovanja v blogerski industriji.

Profimedia

Tri leta kasneje se je vrnila v rodno Italijo kot najbolj priljubljena modna blogerka, modna oblikovalka in obraz številnih svetovno znanih znamk. Poročena je z reperjem Fedezom, s katerim ima dva otroka.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta