Karim Merdjadi razkril, kako je izgubil neverjetnih 40 kilogramov in koliko je tehtnica pokazala največ

D.Ži
16.05.2024 10:14

Priljubljeni žirant Masterchefa Slovenija pravi, da mu je bilo pri petdesetih lažje shujšati kot v mlajših letih.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Karim Merdjadi, Alma Rekić in Luka Jezeršek so bili žirantska trojica Masterchefa leta 2017. 
Pop TV

Tisti, ki spremljate šov Masterchef Slovenija, ste zagotovo že opazili, da je v aktualni sezoni kuhanja več, Karima Merdjadija pa bistveno manj. Dobesedno. Slaščičarski mojster je skozi mesece močno oklestil svojo postavo in se znebil izjemnih 40 kilogramov prekomerne teže, ki ga je obremenjevala na več ravneh. O svoji preobrazbi je že pred časom zelo odkrito spregovoril tudi v oddaji 24ur, kjer je priznal, da naloga ni bila lahka, kot tudi ni lahko novo težo ohranjati. Pravi, da je prelomnica zanj bil abraham, za portal Vizita.si je povedal, da je dolgo razmišljal o tem, kako se hujšanja sploh lotiti.

Karim in žena Helena Merdjadi na Ptuju leta 2017.
Andrej Petelinšek

Številka, konkretnih 120 kilogramov na tehtnici, je kričala po tem, da nekaj mora narediti, lotil se je tudi psihološke priprave. Zavedal se je, da stroge diete prinašajo veliko odrekanja in da s tem trpljenjem dolgoročno niso vzdržne. Ključ do uspeha je našel v zmernosti in telesni aktivnosti. Moral se je znebiti starih, slabih prehranjevalnih navad, a se občasnim pregreham ni želel povsem odpovedati, saj želi živeti normalno življenje. Rad ima ocvirke in kokakolo, a danes v precej bolj zmerni meri. 

Za portal Njena.si je razkril, kakšna je bila njegova dieta. Jedel je manj in se zavezal zmernosti, ne odrekanju. Tudi njegovo počutje se je medtem izboljšalo. Podpora bližnjim mu pomeni veliko. Ugotovil je, da metabolizem pri 53 letih deluje drugače kot pri 25, saj telo potrebuje manj hrane. Pravi celo, da mu je zaradi zrelega pristopa bilo lažje hujšati kot v mlajših letih. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta