(FOTO) Znano je, kdo bo nasledil Bineta Volčiča v Masterchefu. Ne, njega zagotovo niste pričakovali ...

D.Ži
02.11.2023 09:41

Najstrožjega žiranta bo v oddaji nasledil kuharski mojster, ki ga na Pop TV opisujejo z besedo "prijazen".

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Bine Volčič se trenutno bolj posveča svojemu posestvu Monstera v Motovilcih. 
Pop Tv

Odhod Bineta Volčiča iz šova MasterChef Slovenija je mnoge presenetil, tudi razžalostil. Ugibanj o tem, kdo bo nasledil najstrožjega sodnika, je bilo v zadnjih tednih kar veliko, zdaj so na Pop TV skrivnost razblinili. V žirantsko trojico prihaja Mojmir Šiftar. Pravijo, da je drzen, prijazen, rad sestavlja lego kocke, še bolj navdušeno pa sestavlja recepte. Prekmurska duša ima kuhanje zapisano v krvi. Mamine divje recepte. Prostranost in zelena polja. Neskončno ravnico. Neomejeno domišljijo in željo po raziskovanju, ki ju prenaša v svoje življenje. V kuhinjo, kjer žanje komplimente in željo po še.

Pop Tv

"Sem zelo sočuten in rad spodbujam ljudi. Vajen sem vseh ocenjevanj in tekmovanj, kjer so nas in kjer smo ocenjevali vsako podrobnost. Ko se pogovarjamo o hrani in tekmovanju v istem stavku, jemljem to zelo resno. V moji kuhinji je razpoloženje zelo sproščeno, saj vsi dihamo z ljubeznijo do hrane. Ljudje, ki me ne poznajo, mislijo, da sem strog in zahteven. Ljudje, s katerimi sodelujem oziroma me poznajo, pa v meni vidijo človeka, ki mu lahko zaupajo. Najverjetneje bom strog in hkrati pošten sodnik, ker na krožnikih želim srčno perfekcijo. A glede na to, da prihaja jubilejna sezona, bomo svečano naravnani tudi mi," je povedal o sebi.

Kulinarična pot 30-letnika je impresivna, saj je kuhinjo začel voditi že pri 22. letih, pri 23. je izdal svojo prvo kuharsko knjigo 44 odtenkov čaja.

Mojmir Šiftar, Masterchef Slovenija
Pop Tv

Je trikratni S. Pellegrino Young Chef polfinalist, v prvi izdaji mednarodno priznanega vodiča Gault&Millau Slovenija pa si je prislužil naziv Mladi talent. Ljubitelji vrhunske kulinarike ga najbolj poznajo kot chefa restavracije PEN Klub v Ljubljani. 

Kako njegov prihod v najbolj priljubljeno kuharsko tekmovanje pozdravlja Karim Merdjadi, ki bo letos že desetič ocenjeval jedi tekmovalcev?

"Vesel sem, da sva z Luko v ekipo dobila kolega, polnega energije in smeha. MasterChef Slovenija je zelo intenziven projekt in zahteva od vsakega v ekipi 100 odstotkov. Zato Mojmirju svetujem, da si ga vzame kot maraton in ne kot šprint. Želim mu, da bi se poleg trdega dela na projektu tudi dobro zabaval in spoznal, kako lepo je ustvarjati oddajo, ki navdušuje tako mlade kot starejše. Pripravi naj si želodček. Veliko okušanj bo. Ena bodo boljša, druga slabša. Jeklen želodec pride prav," pravi Karim.

Luka Jezeršek verjame v Mojmirjevo strokovnost in izkušnje:

"Pravijo, da je vsaka stvar enkrat prvič … tako je zdaj za Mojmirja MasterChef Slovenija prvič. Mlad chef, ki ima veliko izkušenj z mednarodnih tekmovanj, zelo dobro razume tekmovalce. Razume, kaj doživljajo ob tem, ko dobijo MasterChef nalogo. Zagotovo jih bo znal pošteno ocenjevati, jim pomagati s strokovnimi nasveti in jih vzpodbujati z obilico izkušenj in empatije."

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta