Ne živi samo od televizije: Ste vedeli, da ima Boštjan Romih še eno, manj znano službo?

D.Ži
28.02.2024 09:44

Ob jutrih ga na malih zaslonih ne videvamo več, dve oddaji pa sta mu še ostali. Ob tem voditelj z dolgoletnimi izkušnjami svoje znanje deli tudi z drugimi.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
"Dobro govorništvo zame ni zgolj bleščeč slog," pravi Boštjan Romih. 
Mateja Jordovič Potočnik

Gledalci oddaje Dobro jutro so zagotovo opazili, da jih že nekaj časa več ne prebuja eden najbolj priljubljenih slovenskih voditeljev. Varčevalni ukrepi so iz jutranjega termina odnesli Boštjana Romiha, a je imel srečo, saj sta mu vendarle ostali še dve oddaji - Ambienti in Izven okvirja. Ni pa televizija Boštjanova edina strast. Že dolgo poučuje umetnost javnega nastopanja in govorništva, naročniki njegovih predavanj so v glavnem podjetja, ki želijo izuriti svoje zaposlene in vodstvo. S tem se ukvarja že 15 let.  

Romih je član predavateljev izobraževalnega središča Modra akademija, ki se ukvarja z osebnostnim in strokovnim razvojem. Na njihovi spletni strani najdemo tudi kratko predstavitev enega najbolj znanih slovenskih televizijcev. O Romihu med drugim preberemo, da "delavnice, predavanja in individualne treninge izvaja za najrazličnejše kroge naročnikov, vse te dogodke pa odlikujejo izjemna uporabnost vsebin, visoka strokovnost, njegove bogate izkušnje z najrazličnejših govorniških področij ter sproščeno vzdušje. Na Radiu Slovenija je pridobil certifikat o najvišji govorni usposobljenosti pred mikrofonom, je certificirani NLP-praktik ter član ekipe za izbor in pripravo govornikov pri društvu TedxLjubljana." 

Delili so tudi njegove misli o poučevanju. "Načinov, kako učinkovito predati sporočilo, prepričati in navdušiti, je veliko in ne najdemo jih zgolj v govorniških priročnikih. Dobro govorništvo zame ni zgolj bleščeč slog, besedna bravuroznost, sajenje rožic ali zapeljivo leporečenje med držanjem fige v žepu. Eden izmed pomembnih kriterijev uspešnega nastopa je, koliko sebe si prinesel v svoje besede. Avtentičnost nagovarja," pravi Romih, ki mu slušateljev zagotovo ne manjka. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta