Brutalni rezi: Dobro jutro brez štirih priljubljenih obrazov, oddajo ukinili tudi Mojci Mavec in Valterju Kramarju

D.Ži
02.02.2024 11:58

Napovedano varčevanje na Kolodvorski dobiva konkretnejšo obliko, kar so močno občutili ustvarjalci in gledalci priljubljene jutranje oddaje.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Zdi se, da je ekipa oddaje Dobro jutro neprestano na prepihu.  
Janez Klenovšek

Zvesti gledalci oddaje Dobro jutro so te dni zagotovo opazili, da je v novem letu ob jutrih nekaj zelo drugače. Zategovanje pasov na TV Slovenija je prineslo veliko sprememb, ki gledalce ne razveseljujejo. Tako je že nekaj časa znano, da smo v letu 2024 ostali brez večine festivalov, informativnega programa na drugem programu, žal pa tudi brez nekaterih obrazov, ki smo jih radi gledali. Varčevalni rezi so močno prizadeli tudi oddajo Dobro jutro, v kateri po novem letu ni več Mojce Mavec, Boštjana Romiha, Katje Tratnik in Danice Lovenjak. Za honorarne sodelavce je zmanjkalo denarja. 

Boštjanu Romihu ostaja vsaj še oddaja Ambienti.  
Tvs

"Ljudje me predvsem sprašujejo, ali sem zdrava, ali je vse v redu z menoj. Ali pa kdaj se nameravam vrniti iz Afrike nazaj v studio? (smeh) Verjamem, da bi bili vsi radi spet tam, zjutraj v studiu, tako Katja, Danica, Boštjan, a smo trenutno kot honorarni sodelavci na čakanju zaradi finančne situacije v naši hiši. Nismo se sami odločili, da ne bomo več delali. A kot svobodnjakinja sem vajena, da sem del variable, tako je bilo vedno, in sama sem se odločila, da ostanem na svobodi. Prepričana sem, da če rad delaš, te delo vedno najde. Televizija je moja velika ljubezen, zvesta sem ji že leta in tu kot v zakonu velja v dobrem in slabem," je za Lady svojo odsotnost pokomentirala priljubljena Mojca Mavec.

Mojca Mavec in Valter Kramer sta ostala brez Ratatujcev.  
Osebni Arhiv

Varčevanje je odneslo tudi njeno novo oddajo Ratatujci, v kateri je z Valterjem Kramarjem, bivšim možem Ane Roš, raziskovala slovensko kulinarično tradicijo. Romihu ostaja vsaj še oddaja Ambienti. 

Danica Lovenjak nas ne bo več razveseljevala s svojimi ljudskimi modrostmi in vremenskimi napovedmi. Vsaj za enkrat.  
Jan Vasilijevič

Kot piše Lady, v oddaji Dobro jutro ostaja David Urankar, a le še za eno uro na teden ob Špeli Močnik. Slišati je tudi, da bi lahko Dobro jutro iz velikega Studia 1 selili v mnogo manjši Studio 5, kar bi zagotovo pomembno vplivalo na podobo oddaje. Vihar sprememb se na Kolodvorski, kjer je nedavno zaradi preiskave načina izbora evrovizijske predstavnice z mesta odgovornega urednika odstopil Vanja Vardjan, očitno nadaljuje.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta