Neverjetnih 111 milijonov sledilcev: To je najbolj spremljan youtuber na svetu, ki neokusno razmetava z denarjem

D.Ži
15.11.2022 10:26

PewDiePie je izgubil prestol, priljubljeni platformi video vsebin po novem kraljuje vplivnež, ki si slavo dobesedno kupuje.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

MrBeast je prehitel PewDiePiea in postal youtuber zu največ naročniki na svetu, piše Dexerto. Jimmy Donaldson, bolj znan kot MrBeast, je uradno postal najbolj spremljan vplivnež na YouTubu s 111 milijoni naročnikov. Številka še narašča.

Dexerto je na Twitterju objavil posnetek, ki prikazuje trenutek, ko se je to zgodilo, pri čemer je MrBeast v samo enem dnevu pridobil več deset tisoč sledilcev, PewDiePie pa le desetino tega.

Potem ko je julija dosegel svoj dolgoletni cilj, zbral je 100 milijonov naročnikov, MrBeast še naprej povečuje bazo oboževalcev.

Po podatkih Forbesa je 24-letnik leta 2021 zaslužil 54 milijonov dolarjev, njegova neto vrednost pa trenutno znaša 25 milijonov dolarjev.

Vloger menda zasluži okoli 5 milijonov dolarjev na mesec, zaradi česar je najbolje plačan ustvarjalec vsebin na YouTubu.

MrBeast je ustanovil svoj kanal pred nekaj več kot desetimi leti, vendar se je njegova platforma začela širiti šele leta 2017 zaradi njegovih impresivnih podvigov in denarnih daril.

V videu iz leta 2018 z naslovom "Kako sem podaril milijon dolarjev" je MrBeast svojim sledilcem pojasnil, kako je preko platforme nakopičil toliko bogastva, in razkril, da so mu denar pomagala donirati podjetja.

Ko je MrBeast začel nabirati večje število sledilcev na YouTubu, je bil nagrajen s pogodbami raznih premožnih blagovnih znamk. Njegov prvi posel je bil vreden 5000 dolarjev, a namesto da bi denar pospravil v žep, se je domislil odličnega načina za pritegovanje pozornosti.

Pretkani MrBeast je prvi zaslužek podaril popolnemu neznancu in se pri tem posnel. Posnetek je nabral več milijonov ogledov. Prav takšne ideje so se izkazale za ključ njegovega uspeha.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta