Partnerju Rosvite Pesek je uspel lep akademski dosežek, takšen je odslej njegov naziv ...

D.Ži
30.01.2024 11:38

Dr. Mitja Ferenc je pomembno prispeval k odkrivanju povojnih grobišč v Sloveniji, tej temi je bilo posvečeno tudi njegovo nastopno predavanje pred izvolitvijo v naziv redni profesor.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Rosvita Pesek in Mitja Ferenc veljata za enega najbolj usklajenih znanih slovenskih parov.  
Miran Juršič

Prifarski muzikantje polnijo dvorane po Sloveniji kot za stavo, a ob glasbeni karieri imajo člani priljubljene zasedbe tudi druge kariere. Velik akademski uspeh je uspel Mitji Ferencu, pevcu skupine, partnerju voditeljice Odmevov Rosvite pesek, ki je tudi cenjeni zgodovinar in univerzitetni profesor za novejšo zgodovino.

Pred dnevi je uradno postal redni profesor v sklopu Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani za področje novejše in sodobne zgodovine. Ljubljanska univerza je sicer razglasila kar 71 novih rednih profesoric in profesorjev.

Pomemben dan je Ferenc obeležil tudi s posnetkom na svojem Facebook profilu. "Danes opravil še zadnji slavnostnejši korak v akademski karieri. Odslej se bom lahko podpisoval red.prof.dr. Mitja Ferenc," je zapisal na družbenem omrežju.

Dr. Mitja Ferenc je imel 17. maja 2023 nastopno predavanje pred izvolitvijo v naziv redni profesor. V predavanju je predstavil problematiko prikritih grobišč v Sloveniji po osamosvojitvi. "Opozoril je predvsem na nepripravljenost politike, da se problematika reši na dostojen in civilizacijski način," preberemo na spletni strani filozofske fakultete.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta