Razšli so se: Siddharto zapustil eden najbolj opaznih članov, kakšna bo prihodnost skupine?

D.Ži
04.07.2024 13:49

Siddharta je v dosedanji sestavi ustvarila številne uspešnice in izvedla nepozabne koncerte, sedaj pa vstopa v novo obdobje glasbenega ustvarjanja.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Siddharta je nastopila tudi na sprejemu nogometašev na ljubljanskem Kongresnem trgu. Tomi Meglič trenutno prepeva sede, saj si je med igro tenisa pretrgal ahilovo tetivo. 
Foto: Robert Balen

Novi tektonski premiki na slovenski glasbeni sceni. Da bodo odslej le še štiričlanska zasedba, je poslušalcem preko družbenih omrežij sporočila skupina Siddharta. Iz skupine odhaja dolgoletni član, klaviaturist Tomaž Okroglič. Pravijo, da so se razšli prijateljsko. 

"Glasbena skupina Siddharta in njen dolgoletni član Tomaž Okroglič sporočajo, da po mnogih letih skupnega glasbenega ustvarjanja prijateljsko zaključujejo sodelovanje. Primož Benko, Tomi Meglič, Boštjan Meglič in Jani Hace bodo še naprej skupaj ustvarjali glasbo in nastopali kot Siddharta, Tomaž Okroglič pa se poslavlja kot član skupine in se podaja novim izzivom naproti," so zapisali v izjavi za javnost.

"Dviga Slovenija zastave," je odzvanjalo na Kongresnem trgu. 
Foto: Robert Balen

Dodali so še, da je Siddharta v dosedanji sestavi ustvarila številne uspešnice in izvedla nepozabne koncerte, sedaj pa vstopa v novo obdobje glasbenega ustvarjanja in svojim zvestim oboževalcem obljublja nove glasbene poslastice. "Tomaž Okroglič ostaja zavezan glasbi, a se bo na svoji novi poti posvetil tudi drugim področjem, ki ga zanimajo. Primož, Tomi, Boštjan, Jani in Tomaž se zahvaljujejo oboževalcem za dolgoletno podporo in zvestobo, drug drugemu pa želijo vse dobro in veliko uspehov na nadaljnji ustvarjalni poti," so še dodali. 

Siddharta v navijaški coni Tanzbrunnen v Kölnu pred več tisoč slovenskimi navijači.  
Miha Dajčman

Za Siddharto je sicer zgodovinski koncert, ki ga je v Kölnu pripravila za več tisoč navijačev, ki so na Euru spodbujali slovenske nogometaše, skupina je nastopila tudi na sprejemu nogometašev na Kongresnem trgu.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta