Scena je pretresena: Umrl komaj 38-letni glasbeni zvezdnik, ki si je med dopustom na Ibizi poškodoval glavo

D.Ži
14.10.2024 09:34

Njegov talent za spajanje žanrov mu je prinesel spoštovanje, občudovanje kolegov in oboževalcev po vsem svetu.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Umrl je Jack Revill, bolj znan kot Jackmaster, DJ in producent iz Glasgowa. Bil je star 38 let. Njegova družina je žalostno novico potrdila z objavo na družbenih omrežjih. Ugotovili so, da je vzrok smrti poškodba glave.

"Z globoko žalostjo potrjujemo prezgodnjo smrt Jacka Revilla, ki ga mnogi poznajo kot Jackmastra. Jack je tragično umrl na Ibizi 12. oktobra zjutraj po zapletih, ki so nastali zaradi nenamerne poškodbe glave. Njegova družina – Kate, Sean in Johnny – je popolnoma razbita. Družina, ganjena zaradi izjemne podpore prijateljev, kolegov in oboževalcev, prijazno prosi za zasebnost, medtem ko se spopada z neizmerno žalostjo te uničujoče izgube," piše v objavi.

"Njegova zapuščina bo še naprej navdihujoča, njegov vpliv na svet plesne glasbe pa bo ostal neizbrisen," pravi njegova družina. 
Profimedia

Jack je bil že od malih nog obseden z glasbo. Že kot najstnik je delal v trgovini s ploščami. Jackova strast do glasbe in neumorna želja po premikanju ustvarjalnih meja s svojim delom pri Numbers in Rubadub Records v Glasgowu, vključno z odkrivanjem številnih inovativnih umetnikov, sta ga naredila za priljubljeno in pionirsko osebnost v skupnosti elektronske glasbe.

"Njegov talent za spajanje žanrov in predvajanje mu je prinesel spoštovanje, občudovanje kolegov in oboževalcev po vsem svetu. Njegova zapuščina bo še naprej navdihujoča, njegov vpliv na svet plesne glasbe pa bo ostal neizbrisen," je še družina zapisala v izjavi.

Profimedia

Oboževalci se poslavljajo od DJ-ja. "On je razlog, zakaj se ukvarjam z glasbo. Hvala za navdih", "Popolnoma sem uničen", "Bil si predober fant in eden najboljših DJ-jev. Srce se mi para", "Prehitro si odšel", je nekaj komentarjev, ki jih je objavila družina.

Jacka je posla naučil njegov najboljši prijatelj Calum Morton, ko je bil star 13 let. Večino svojih najstniških let je preživel kot DJ v barih okoli Glasgowa. Ko je delal v trgovini s ploščami, je namesto z denarjem želel dobiti svojo uro plačano s ploščo. Med delom v trgovini je Revill dobil vzdevek Jackmaster.

Leta 2010 je na podelitvi nagrad Best of British Awards, ki jo organizira DJ Magazine, prejel nagrado Breakthrough DJ. Štiri leta kasneje je bil na isti podelitvi razglašen za najboljšega DJ-ja.

Vaše mnenje šteje!

Vaše mnenje šteje!

Sodelujte v anketi in pomagajte soustvarjati prihodnost naših vsebin.

Sodelujte
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta