Severina spoznana za krivo: Kakšna kazen ji grozi?

Za.B.
28.03.2023 14:38

Hrvaška glasbena diva Severina Vučković je bila na zagrebškem sodišču spoznana za krivo zaradi žaljenja socialne delavke. Sodišče ji je prisodilo denarno kazen zaradi kršitve zakona o javnem redu in miru.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Spletni portal 24sata poroča, da se je po neuradnih podatkih Severina v procesu zagovarjala za nedolžno in da ima pravico do pritožbe na nepravnomočno odločitev sodišča, njen odvetnik pa je tudi že napovedal, da se bo pritožil. 

Lansko leto naj bi na valentinovo užalila socialno delavko, ker se je center za socialno delo vpletel v njen spor s sestro Marijano, ki živi v Beogradu. Pevka je socialno delavko vprašala, s kakšno pravico pošilja drugo socialno delavko na obisk k njeni materi. Socialna delavka je v prijavi zapisala, da ji je poskušala pojasniti, da mora CSD obravnavati vsako prijavo, ko gre za sum nasilja. 

Socialna delavka je na sodišču navedla tudi besede, ki jih je bila deležna iz ust hrvaške pevke: "Je*** vam mater vsem, to je zaje*******, zaje***** me že devet let, zdaj je pa dovolj." 

Severino naj bi kaznovali po členu zakona, za katerega je predvidena kazen v višini od 20 do 100 evrov, možen pa je tudi izrek do 30 dni dolge zaporne kazni, poroča portal Dnevnik.hr.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta