Telefon za »200 na uro«

Miran Varga Miran Varga
06.07.2023 16:17

Čeprav ima oznako HONOR 90, gre za novega aduta, ki po zaslugi vrhunske strojne opreme in tehnologij umetne inteligence »leti« in prinaša vrhunsko kamero – s kar 200 milijoni slikovnih točk.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Honor 90
HONOR

»Od izjemnih inovacij fotoaparata in rešitev, osredotočenih na človeka, do izjemno hitrega delovanja, ki ga omogočata najsodobnejša strojna oprema in naš inteligentni MagicOS, bo serija HONOR 90 z izjemno izkušnjo, ki jo ponuja, navdušila potrošnike po vsem svetu. Še posebej ustvarjalce vsebin, ki iščejo pametnega in zanesljivega partnerja, ki bo posnel njihova razburljiva življenja,« je navdušenje nad novim paradnim konjem na odru na predstavitvi v Parizu energično hitel deliti George Zhao, izvršni direktor podjetja HONOR.

George Zhao
HONOR

In imeli smo kaj videti. HONOR 90, ki ga navdihujeta visoka moda in izdelava luksuznega nakita, izžareva razred s svojim vitkim ohišjem debeline 7,8 mm in težo le 183 gramov. Zaradi gladkih, zaobljenih robov, ki ovijajo pametni telefon, ga je tako udobno držati kot gledati, globoko kaljeno steklo pa daje uporabnikom brezskrbnost, saj vedo, da je njihov pametni telefon narejen tako, da traja.

MIRAN VARGA

Je bliskovito hiter, saj ga poganja Qualcomm Snapdragon 7 Gen 1 Accelerated Edition, ki v primerjavi s predhodnikom prinaša za petino do tretjino več hitrosti, boljše zmogljivosti grafike in izvajanja nalog umetne inteligence. A hitrost od zastavonoše pričakujemo. Kot tudi vrhunski zaslon. 

Potem pa pridejo na vrsto odlične kamere. To je področje, kjer HONOR 90 blesti. Popolnoma nov sistem trojnih kamer sestavljajo glavna kamera z ločljivostjo 200 milijonov slikovnih točk in senzorjem velikosti 1/1,4 palca, ultra širokokotna kamera z ločljivostjo 12 MP in makro kamera 112° z vidnim poljem 112° ter globinska kamera z 2 MP, ki pomaga natančneje oceniti razdalje. Glavna kamera z 200 MP podpira združevanje več slik, algoritem za zmanjševanje hrupa in združevanje slikovnih pik za doseganje zmogljivosti absorpcije svetlobe enake velikim slikovnim pikam velikosti 2,24 µm (16 v 1), zato ustvarja odlične fotografije z visokim dinamičnim razponom (HDR) ter podrobne, svetle posnetke v okoljih s slabo svetlobo. Tudi sprednja kamera je kamera presežkov. S 50 MP zajema osupljive selfije, ki so polni podrobnosti, zaradi česar je HONOR 90 idealna izbira za nadobudne ustvarjalce vsebin.

Miran Varga

HONOR 90, zasnovan za pomoč vlogerjem pri učinkovitejšem delu, uporablja tehnologijo umetne inteligence za odstranjevanje šuma v videoposnetkih in priporoča različne video načine. Premore tudi pomočnika za vloge z umetno inteligenco, ki uporabnikom omogoča ustvarjanje 15-sekundnih videoposnetkov, ki so le z nekaj kliki pripravljeni za različna družbena omrežja. Veseli pa ga bodo tudi uporabniki, ki stavijo na večopravilnost in produktivnost. HONOR 90 poganja MagicOS 6.0, uporabniški vmesnik, ki temelji na sistemu Android in je razvit za zagotavljanje gladke in intuitivne uporabniške izkušnje. Z velikim številom funkcij, ki olajšajo vsakodnevna opravila, kot sta Multi-Window in Smart Screenshot, MagicOS uporabnikom omogoča večjo produktivnost in učinkovitost. Podpira tudi HUAWEI AppGallery, ki uporabnikom ponuja široko paleto aplikacij za prenos in uporabo.

Miran Varga

HONOR 90 ima vgrajeno baterijo zmogljivosti 5000 mAh, ki zlahka zagotovi celodnevno avtonomijo, ta se bo pri povprečnih uporabnikih merila v dveh dneh. Mladi, željni konzumiranja video vsebin vedo, da večina telefonov ne prestane niti delovnika, če je v igri predvajanje video vsebin ali igranje iger. No, novi HONOR 90 z enim polnjenjem zagotovi do 19,5 ur neprekinjenega lokalnega predvajanja videa. Ko je baterija skoraj prazna, jo s priloženim polnilcem (moči 66 W) in tehnologijo SuperCharge v samo 15 minutah napolnimo do 45%.

Honor 90 Lite
Honor

Naročite ga v predprodaji – se splača!

Predprodaja modela HONOR 90 se je že začela in bo trajala do 24. julija. Čeprav bo telefon naprodaj po priporočeni maloprodajni ceni 549 evrov – tako v polnočno črni kot smaragdno zeleni barvi – boste v času predprodaje prejeli vrhunsko darilo – tablico HONOR Pad X8. Gre torej za odlično kupčijo.

Ne spreglejte: mikavni HONOR 90 Lite

Ob novem zastavonoši je HONOR pokazal tudi cenovno dostopnejšo različico HONOR 90 Lite, ki bo zagotovo velik hit med uporabniki, saj ob nižji ceni še vedno prinaša zvrhan koš sodobnih tehnologij, obenem pa je obdržala vrsto adutov dražjega brata. Torej je nadvse eleganten pametni telefon z neverjetnim sistemom kamer, odličnim zaslonom in številnimi pametnimi funkcijami, ki izboljšajo uporabniško izkušnjo.

Številke so za »pomočnika selektorja« še vedno precej impresivne. Posebej pri kamerah, saj je prav to področje, kjer proizvajalci sicer najraje »pohabijo« cenejše modele, da ti ne hodijo v zelje dražjim. HONOR 90 Lite zagotavlja vrhunsko fotografsko izkušnjo glavno zadnjo kamero ločljivosti 100 megapik ter zaslonko f/1.9, družbo pa ji delata še širokokotna in globinska kamera ločljivsti 5 MP ter makro kamero za zajemanje bližnjih posnetkov. Za ljubitelje selfijev sprednja kamera s 16 MP zagotavlja osupljive avtoportrete z jasnimi podrobnostmi in izboljšanimi barvami.

Znatnega varčevanja ni niti pri drugih pomembnih gradnikih. HONOR 90 Lite premore 6,7-palčni zaslon pasme IPS z nastavljivo frekvenco osveževanja do 90 Hz, ki poskrbi za gladko vizualno izkušnjo. Zaslon premore certifikat TÜV Rheinland za zmanjšanje modre svetlobe in podpira vrsto rešitev za zaščito oči, vključno z dinamično zatemnitvijo in cirkadianim nočnim prikazom za boljši spanec uporabnika.

Najboljše sem namenoma pustil za konec. In to je, za razliko od skoraj vseh drugih novic, cena! HONOR 90 Lite stane 299 evrov in je brez dvoma prvak v kategoriji telefonov do cene treh stotakov.

 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.