(TOTI LIST) Na MMC tudi s plakati iščejo Igorja Pirkoviča

Može Jožina
30.05.2022 06:00
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Na Kolodvorski so spet brutalno obračunali z Igorjem Pirkovičem. In to kar med stavko, ki je pred tednom dni potekala v naši največji medijski hiši. Novinarka je v imenu Multimedijskega centra (MMC) med drugim sporočila javnosti, da novi urednik Pirkovič svojega dela skoraj ne opravlja oziroma ga opravlja zelo selektivno. "Z uredniškimi intervencijami na točno določene politične teme, ki jih niti ne želi vsebinsko pojasnjevati. Večina novinarjev MMC ga ni videla niti enkrat v živo. MMC zadnja dva meseca deluje po načelu samoorganizacije," se je na kolega Pirkoviča grdo spravila novinarka javnega servisa, katere ime smo že predali programskemu svetu, da jo bosta predsednik Peter Gregorčič in svetnik Slavko Kmetič lahko kaznovala.

Ker gre za hude obtožbe na račun Igorja Pirkoviča, ki ga javnost pozna po izjemni novinarski in uredniški karieri - pogovor s hrvaškim pevcem Markom Perkovićem Thompsonom in predvolilno soočenje, ki so ga zapustili skorajda vsi udeleženci, bosta zagotovo ostala zapisana v učbenikih televizijskega žurnalizma -, smo se odločili preveriti vse okoliščine tega primera. Zlasti zato, da bi zaščitili verodostojnost in integriteto našega novinarskega kolega, ki je pod vse hujšimi pritiski večine.

Tako smo se že v torek, torej dan po stavki na Kolodvorski, odpravili v uredništvo Multimedijskega centra, katerega vsebine po novem ureja prav Pirkovič. "Pozdravljeni, bi lahko govorili z gospodom Pirkovičem?" je zanimalo našega reporterja, ko je stal pred vrati uredništva v tretjem nadstropju največje medijske hiše pri nas. "S kom? Aja, našega urednika iščete. Ni ga tu, sploh ga še nismo videli," mu je odvrnila prijazna uslužbenka in mu tudi svetovala, naj se raje obrne na vladni urad za komuniciranje (Ukom) oziroma generalni sekretariat vlade. "Zakaj pa k njim? A so ga tam zaposlili? Vem, da je nekaj govoril o odhodu z RTVS, zdi se mi, da je o tem pisal Reporter ..." je zanimalo našega novinarja. "Kot nam je znano, ureja naš portal kar od tam. Kmalu, že junija, pa je na sporedu tudi državna proslava. Saj veste, dan državnosti. In naš urednik bi rad spet pripravil scenarij vladne proslave," nam je še zaupala zaposlena v MMC, ki pa je želela ostati neimenovana.

Reporter Totega lista se je tako v torek nemudoma odpravil še v Gregorčičevo ulico, kjer imata sedež tako Ukom kot vladni generalni sekretariat. Na stopnišču vladne palače je najprej srečal kolega Uroša Urbanijo. "Ni ga tu. Včeraj sem ga zadnjič videl, ko sva v moji pisarni spremljala stavko na javnem servisu in spisala analizo poročanja RTVS. Sramota ... Aja, poskusite v sekretariatu, mislim, da se pogovarjajo, da bi naša vlada kljub zamenjavi oblasti pripravila še eno državno proslavo. In Igor bi lahko levičarjem s tem zadal še zadnji udarec," nam je pojasnil direktor Ukoma. A tudi pri naslednjih vratih smo ostali brez odgovorov: "Koga? Pirkoviča? Včeraj je bil tukaj, ker je moral podpisati še eno pogodbo, da mu lahko izplačamo honorar. Danes ga še nismo videli, bi se pa moral dobiti z ljudmi iz SDS, da razdelajo scenarij proslave."

Našemu reporterju tako ni preostalo drugega, kot da se odpravi še do Trstenjakove ulice, kjer ima sedež Janševa stranka. Na domofonu je moral večkrat pozvoniti, preden se mu je oglasila tajnica. "Pozdravljeni, so nam že javili z vlade, da prihajate k nam. Žal vam ne moremo pomagati. Naš predsednik se je z Igorjem sestal že zgodaj zjutraj, ko sta skupaj na daljavo spremljala tudi uredniško sejo na MMC, potem pa sta oba nekam odšla. Samo to vem, na svidenje."

Ker nam prejšnji teden tako ni uspelo najti Igorja Pirkoviča, da bi razrešili misterij, o katerem se je javno govorilo tudi med novinarsko stavko, objavljamo plakat, ki so nam ga prijazno posredovali iz uredništva MMC. Kolega Igor, kje si?

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta