(TOTI LIST) Na sinočnji izredni seji vendarle našli krivca, ki ruši vladne uspehe!

Robi Golobič
09.05.2022 06:00
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Vlada je na sinočnji izredni seji, na kateri so obravnavali val podražitev, predvsem seveda pogonskih goriv, po večurni razpravi locirala krivca, ki je zanje nesporno odgovoren. "S tem, ko je prekinil tok uspehov, ki jih je dosegala naša vlada, je brez najmanjšega dvoma odgovoren za to, da naše bonboniere po volitvah ne delujejo več," nam je po seji dejal minister za infrastrukturo Jernej Vrtovec. "Poglejte, zaradi njega dizel drvi že proti dvema evroma," je še pribil minister. Andrej Vizjak, minister za okolje in prostor, je bil še bolj konkreten: "To, da imamo v državi rekordne cene goriv, služi samo delničarjem naftnih podjetij, ne pa tudi malemu človeku, h kateremu je bila vseskozi usmerjena skrb te vlade." Na pripombo, da je delničar Petrola, pa je takoj odgovoril: "To zdaj ni tema. Kriv je Robert Golob in bi mu morali streti jajca, ker je izključno in samo on odgovoren za podražitve. Če ne bi zmagal, bi vlada posegla na trg in regulirala cene, zdaj tega ne moremo več storiti."

Fotomontaža: Uroš Šoštarič

Predsednik vlade Janez Janša je ugotovil še, da je Golob, potem ko je zapustil dobro plačano službo v Gen-I, tam pustil "prazna skladišča", zaradi česar je morala vlada popustiti in dopustiti zvišanje cen električne energije. "Skladišča smo si ogledali in v njih ni bilo niti pol megavata elektrike," je pojasnil premier. "Pa ne le to," se je vmešal notranji minister v odstopu Aleš Hojs, "Slovenija je na indeksu svobode medijev padla za 18 mest takoj zatem, ko je bilo jasno, da bo naslednjo vlado prevzel Golob. Takšen padec se v času mandata naše vlade ni zgodil. O tem, denimo, v Studiu City ne boste slišali besede. Aja, no, saj oddaje tako ali tako ni. A če bi bila, tega ne bi objavili."

Na novinarski konferenci po seji vlade se je presenetljivo oglasila tudi šolska ministrica Simona Kustec, ki je bila nazadnje v javnosti videna marca 2019, ko je bila imenovana za ministrico. "Dokler ni Golob zmagal na volitvah, je našim predstavnikom na Evroviziji kazalo odlično, stavnice pa jim sedaj napovedujejo obupno slabo uvrstitev. To, da smo v času naše vlade kaznovali dijake in jih pošiljali pred sodnike, je nič v primerjavi s pogromom, ki ga bodo doživeli moji celjski dijaki iz zasedbe LPS. Naj jasno povem, da jih bom kot šolska ministrica vzela v bran pred tem brutalnežem," je obljubila.

Oglasil pa se je tudi Mark Boris Andrijanič, minister brez resorja, pristojen za digitalno preobrazbo, ki je Golobu očital "protidigitalno dejavnost". "Poglejte, s tem, ko je napovedal, da ga ne bo na twitterju, je od tega odvrnil številne digitalno pismene politike. V času naše vlade je bil eden najbolj prepoznavnih, aktivnih in kreativnih tviterašev Gregor Perič. Od Golobove ugotovitve, da je tvitanje brez pomena, se je Perič povsem umaknil z družbenih omrežij. Kako naj gremo sedaj v digitalno preobrazbo s takšnim premierjem?!" se je opazno rdeč v obraz razburjal Andrijanič. "Že zdaj lahko napovem," pa je dejal zdravstveni minister Janez Poklukar ob koncu vladne novinarske konference, "da je Robert Golob že danes osebno odgovoren za slabo obvladovanje epidemije, ki se bo znova pojavila jeseni."

Vlada bo, da bi omejila izjemno škodljive posledice Golobove vladavine, ki že zdaj daje porazne rezultate, šefu slabe banke Franciju Matozu že jutri predlagala, naj ga čim prej vrne na vrh Gen-I. "Če se bo to zgodilo v naslednjih 24 urah, lahko zagotovim, da bo dizel kmalu pod evrom, prepolovile pa se bodo tudi cene vinjet," je zatrdil državni sekretar in veliki poznavalec trga energentov Božo Predalič.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta