(TOTI LIST) To ni uspelo še nobenemu zemljanu, Möderndorfer je v Guinnessovi knjigi rekordov!

Mani Jöderndorfer
13.06.2022 06:00
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Po fiasku v Narodnem muzeju, ki je odmeval širom po svetu, se je Slovenija včeraj znova znašla v mednarodnih novicah. In na srečo z neverjetnim in osupljivim dosežkom. Tokrat ne gre za uspešne gospodarstvenike, športnike ali znanstvenike, presenetljiva novica dneva prihaja iz slovenske politike. Uredniški odbor Guinnessove knjige rekordov je namreč tudi uradno potrdil, da priznava rekord, ki ga je dosegel politik Jani Möderndorfer. Politiki se sicer redko znajdejo v tej znameniti knjigi, zato je ta uspeh še toliko pomembnejši.

"V Guinnessovi knjigi rekordov nas redko kaj preseneti, šokira, a Janijev primer je res nekaj posebnega. Iz Slovenije je bila sicer še ena politična kandidatura, a je izpadla že v predizboru. SDS je kandidirala Janeza Janšo kot predsednika stranke z najdaljšim stažem, a tukaj še vedno vodi Josip Broz - Tito. Janša ga še ni dosegel, je pa blizu, je na dobri poti. Slišim, da oba kličejo maršal. A vrnimo se k naši zvezdi, Janiju ... V tako kratkem času zamenjati kar osem strank, to je nekaj, kar ni uspelo še nobenemu zemljanu! Razmišljamo celo, da bi ga dali na naslovnico naše naslednje izdaje," nam je povedal John Multiparty, predsednik ocenjevalne komisije.

Objava za Guinnessovo knjigo rekordov je sicer že napisana: "Jani Möderndorfer, človek, ki je zamenjal največ strank na svetu. Šestinpetdesetletni slovenski politik je kariero začel v Zvezi socialistične mladine Slovenije (ZSMS), nadaljeval v Liberalni demokraciji Slovenije (LDS), vmes se začuda ni pridružil stranki Zares, je pa kandidiral na Listi Zorana Jankovića (LZJ) pa na listi Pozitivne Slovenije (PS), nato je bil član Stranke Alenke Bratušek (SAB), Stranke modernega centra (SMC) in donedavna član Liste Marjana Šarca (LMŠ). Po združitvi te stranke z Gibanjem Svoboda (GS) je postal član slednjega. Statistično to pomeni, da je stranko menjaval povprečno na štiri leta, torej na en volilni ciklus. Kaj takšnega še ni uspelo nobenemu politiku na svetu."

Reporterji Totega lista so seveda nemudoma poklicali tudi rekorderja. "Iskreno sem vesel, to je priznanje zame, za slovensko politiko in tudi za vse predsednike strank, s katerimi se mi je uspelo družiti v teh kratkih obdobjih prehajanja med strankami," je dejal Möderndorfer. Kakšni pa so načrti za prihodnje? "Če se ne bi zgodila združitev LMŠ in GS, bi tja odšel sam, zagotovo! Zdaj bom pogledal, kako bo šlo Robertu Golobu. Če se bo izšlo dobro, bom prekinil zmagoviti niz prehodov na povprečno štiri leta. Ampak ja, pustimo času čas." Ker se je število strank v državnem zboru skrčilo, se je zožal tudi nabor, kamor bi lahko prestopil. "Vse je odprto. Če odštejem SDS in NSi, sta tu še SD in Levica. Zagotovo lahko obogatim tudi njiju, ne nazadnje sem zdaj rekorder," je še dejal najbolj znani slovenski politik.

Ko to poročamo, je Jani že na vseslovenski turneji, kjer bo prodajal Guinnessovo knjigo rekordov, hkrati pa se bo srečal s predstavniki zunajparlamentarnih strank in lokalnih list. "Nikoli ne veš, kaj se ti lahko zgodi v življenju. Videti moram, kakšne so druge možnosti za morebitno včlanitev," nam je še dejal pred odhodom na turnejo.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta