(VIDEO) Igor Bračič na vajah za Bob leta: Imamo par dobrih for in vesel sem, da jih bom videl na odru

M.D.
05.01.2024 18:24

Soscenarist Boba leta 2023 Igor Bračič pravi, da je materiala za dogodek več kot dovolj. V soboto, 20. januarja, bo v SNG Maribor pestro, zabavno in neprizanesljivo.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Miha Dajčman

Z nestrpnostjo odštevamo do prireditve Bob leta 2023, ki bo v soboto, 20. decembra, ob 20. uri, v SNG Maribor. V jutrišnji prilogi Večera V soboto ter na vecer.com boste lahko prebrali intervju z voditeljico Majo Monrue, ki bo drugič v tej vlogi. Na odru Mariborčanka tudi tokrat ne bo sama, a ime sovoditelja zaenkrat ostaja skrivnost.

Ker nas je zanimalo, kaj pričakovati na letošnjem Bobu leta, smo se nenapovedano udeležili ene od vaj tvorcev prireditve. Tam je bil tudi Igor Bračič, soscenarist letošnjega Boba leta. Vsestranski ustvarjalec, član zasedbe Slon in Sadež, ki Slovenke in Slovence v zadnjih letih zabava kot eden kreatorjev satirične oddaje Kaj dogaja? na Televiziji Slovenija, napoveduje zabavno prireditev. 

Bračiča smo danes zmotili pred prvim branjem teksta za Bob leta. "Imamo približno 30 strani teksta, ena tretjina mora leteti ven. Temu je namenjena prva vaja, da zmečemo vse, kar je brez veze. Na naslednjih vajah pilimo. Materiala je kot med poplavami - več kot dovolj. Zdaj moramo ugotoviti, kaj je tisto, kar je vredno obdržati, kaj pa je morda primerno za kam drugam," nam je povedal Bračič. Tako kot Maja Monrue je tudi on Mariborčan. "Maja je še najbolj mariborska nota, jaz sem iz Maribora odšel že dolgo časa nazaj, sem pa tam živel dovolj dolgo, da vem, kaj Mariborčanke in Mariborčani rabijo in radi slišijo," meni Bračič.

Kakšen je odnos glasbenika, improvizatorja in pisca zabavnih besedil do Boba leta? "Bob leta je prireditev, ki je že toliko časa z nami, da je postal institucija. Veš, aha, novo leto in potem zame kot človeka iz medijev in zabave sledi Bob leta. Prvi dogodek v letu," odgovarja Bračič. Se veseli dogodka? "Veselim se ga. Sploh sedaj, ko se mi zdi, da smo skupaj nametali fajn material. Rad vidim, da je dobra fora, to mi največ pomeni. Imamo par dobrih for in vesel sem, da jih bom videl na odru," še dodaja Bračič.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta