(VIDEO) Neskončno ganljivo in boleče: Slovenski pevec skladbo posvetil ženi, ki je pri 33-ih izgubila bitko z rakom

D.Ži
26.04.2024 10:07

Njegovo življenje nikoli ne bo več isto, zdaj svojo zgodbo o težkih preizkušnjah pripoveduje skozi pesmi.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Boštjan Dermol predstavlja skladbo, ki je s svojo iskrenostjo naravnost pretresljiva. 
Miloš Vujinović

Celjska skupina Nude je pred leti "harala" po slovenski glasbeni sceni, a vsaka zgodba se enkrat izpoje. Zdaj pevec Boštjan Dermol predstavlja pesem Sonce, ki najavlja njegov prvi samostojni album, ki nosi številne zelo osebne zgodbe. Izšel bo jeseni.  Pravi, da je o imenu albuma sanjal, ne gre za besedo z enoznačnim pomenom. Sonce se mu je prikazalo kot geometrijska oblika, krog, skozi katerega vodi pot ali pa ta pot pelje iz njega. Iskanje dobrega v slabem je postalo pomembno vodilo v njegovem življenju, ki se je medtem močno spremenilo. 

Sonce je prva od 13 skladb, med poslušalce jo pošilja še pred najbolj sončnim delom leta. Pravi, da vrednost sonca največkrat spoznamo šele takrat, kadar izgine. Podobno je z ljudmi. 

Močne besede, ki imajo v njegovem primeru posebej veliko težo. Skladbo namreč posveča svoji pokojni ženi Leontini, ki je za posledicami raka umrla 13. decembra 2016. Dočakala je le 33 let. Pravi, da je bila sonce in žarek upanja v življenju bližnjih. In da je vztrajala do konca. Pesem je hkrati tudi poklon dobremu v ljudeh in iskanju ljubezni v sebi. 

"Danes bo posijalo novo Sonce. Vsak dan sije, čeprav ga ne vidimo vedno. Ves čas je tam nekje, daleč, a tako blizu. Kot so ves čas blizu tisti, ki jih pogrešamo vsak trenutek. Dobra tri leta je trajalo. Začetek nove strani v knjigi življenja. Sonce je prva od trinajstih, ki je našla svoje mesto na albumu Q, ki prihaja jeseni. Upam, da bo našla svoje mesto tudi v ušesih in srcih vseh, ki jo potrebujejo. Hvala vsem, ki ste vtkali del sebe v končno podobo," pravi pevec ob izidu skladbe.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta