(VIDEO) Slačilnica: Maja Keuc o svojem novem fantu, napadih anksioznosti in kako se ji je v resnici zdel Baby Lasagna

Denis Bende Živčec Denis Bende Živčec
13.06.2024 14:35

Brez filtra, brez celofana. Maja Keuc, ki ne živi več na Štajerskem, je odprla srce in se razgovorila o svoji novi ljubezni, albumu in tem, zakaj si nikoli več ne želi biti v slovenski evrovizijski žiriji.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Maja Keuc je v Slačilnici odprla srce. "Ne znam biti drugega kot to, kar sem," pravi. 
Anja Cej

"Načrtno sem se postavila vase v prihodnosti. In videla sem zaljubljeno Majo. Mirno Majo. In se odločila, da je čas za snemanje novega albuma. In vse to sem tudi začela postajati," je Maja Keuc povedala v priljubljenem Večerovem podkastu Slačilnica, kjer se je razgovorila o novem albumu Sončnice, novi zaljubljenosti v življenje in ljubezni, ki se je je po petih letih samskosti dotaknila. In ljubezni je ime Tilen Zakrajšek. Bobnar. Z dobrim občutkom za ritem, kot smo izvedeli.  

Pojasnila je tudi, kam je izginila Amaya, vzdevek, ki ga trenutno ne uporablja. Pravi, da se je Amaye domislila med življenjem na Švedskem, kjer nihče ni znal pravilno izgovoriti njenega priimka oziroma so ga izgovarjali tako, da je v švedščini pomenil nekaj zelo kočljivega. Medtem se je vrnila v domovino in spet postala to, kar je zmeraj bila - Maja Keuc. Vse bolj se ji je zdelo, da z Amayo igra neko vlogo, tudi glasba tistega obdobja se je precej razlikovala od tega, kar ustvarja danes. "Prišla sem domov, vsi ste še tukaj. In to okolje je vplivalo name," pravi. Za vseh deset skladb albuma je posnela videospote v mariborskem Sodnem stolpu. V enem dnevu. 

Življenje v Stockholmu bo za zmeraj ohranila v lepem spominu, a je tam tudi doživela soočenje s seboj. Anksioznost, napadi panike. "Peljala sem se z vlakom iz studia in mi je srce začelo utripati na polno. Zdelo se mi je, kot bi se mi cel film življenja odvrtel v petnajstih sekundah. Ko hiperventiliraš in sploh ne veš, kaj se ti dogaja. Sedla sem na klop, dihala in se spraševala, če me je zadela kap. Imela sem težave s spancem. Ko se je vse umirilo, mi je srce spet začelo biti na polno. Začaran krog, neprestano si tesnoben in imaš čudne misli," se spominja. Z nekdanjim švedskim fantom stikov skoraj več nima. "Nazadnje sva se videla pred dvema letoma. Vem, da je s skupino še zmeraj na turnejah," pravi.

Danes je vse zelo drugače. Ljubezen jo je odpeljala v Škofljico. "Živiva nasproti doma za ostarele," pove v smehu. Srečna je in pripravljena na vse, kar je lepega v življenju in zvezi. "Tilen je zelo sončen. Je manifestacija tega albuma. Je zelo srčen fant z obilico humorja, ki ga je včasih definitivno preveč, a boljše to, kot to, kar sem bila prej. Zelo sem hvaležna zanj. Zdi se mi, da me je zelo razrahljal," pripoveduje.

Bila je tudi članica strokovne žirije, ki je podelila letošnje slovenske evrovizijske točke. Izkušnja, ki bi si jo raje prihranila. "Iskreno ... nisem razmišljala, kaj to s seboj prinese. Nikoli več. Konec, RTV, ne kličite me več," odvrne. Očitkov, zakaj slovenska žirija ni več točk namenila hrvaškemu predstavniku Baby Lasagni, je bilo veliko. "Ne vem, kako smo glasovali. Drug za drugega nismo vedeli, glasovali smo vsak zase, nismo se smeli pogovarjati med seboj, ker smo imeli komisijo. Kar dvojno. In potem se je to seštelo v neko povprečje," pojasni. Kako pa ji je bil všeč Baby Lasagna? "Bil mi je simpatičen, zelo všeč, priznam pa, da mi ni bil na prvem mestu, je pa bil zelo visoko," doda. 

Ali Maja razmišlja o poroki? Kaj meni o dobronamernih nasvetih ljudi, ki so jo skozi leta poskušali spremeniti po svojem okusu? In kaj zdaj čaka Sončnice? Vsi odgovori vas čakajo v novem podkastu Slačilnica. 

Podkastu lahko v avdio prisluhnete na platformah za podkaste ali na povezavi TUKAJ.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta