(VIDEO) Slačilnica z Gregorjem Ravnikom: "Če bi izbiral po denarju, bi zagotovo izbral zobozdravstvo"

Za.B.
24.10.2024 14:09

Gost Večerovega podkasta Slačilnica je pevec Gregor Ravnik. Princ Romantike, kot mu pravijo, je v zelo osebnem pogovoru z Denisom Bendetom Živčecem govoril o glasbi, družini, ljubezni in razhodu z zasedbo Trio Vivere.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Malo je trajalo, a slovensko občinstvo se je v simpatično dostopnega, prizemljenega in izjemno nadarjenega Ankarančana Gregorja Ravnika zatreskalo na vso moč. Zmage na festivalih padajo kot za stavo, med poslušalce je poslal svoj prvi album Med nama, zdaj tudi skladbo Za vse čase, polno nežne poletne nostalgije. "Glasbo želim ustvarjati na visokem nivoju in jo takšno predati publiki. Vesel sem, da jo publika vedno bolj jemlje za svojo. Morda je v tem smislu včasih težje, če je publika navajena na druge, drugačne zvrsti. Vem, da smo na dobri poti in da nas čakajo še lepe stvari," je o svoji karieri dejal v Večerovem podkastu Slačilnica, ki ga vodi Denis Bende Živčec.

Njegove skladbe so polne pogrešanja in ljubezni. Ali mora glasbenik imeti vsaj malo zlomljeno srce? "Zagotovo, vsak glasbenik, pa tudi vsak človek nasploh, je enkrat imel zlomljeno srce in to moraš potem preliti v skladbe, napisati tekst. Pri tem se najdemo, tukaj smo lahko res pristni. Tudi če interpretiraš tekst, ki ni tvoj, vedno najdeš nek svoj moment iz življenja, na katerega pomisliš, ali pa se zliješ s tem besedilom in ga prepišeš nase. Tako da, ja, imamo tudi zlomljena srca," pravi Ravnik, ki se ga je prijel vzdevek Princ romantike. V Slačilnici je spregovoril tudi o tem, zakaj je zobozdravstvo postavil na stranski tir in kako je spoznal zelo znano sošolko z rožnatimi lasmi - Raiven, ki je bila gostja prejšnje Slačilnice.

Njegovo slovo od Tria Vivere je odmevalo. "V bistvu sem bil malce postavljen pred to dejstvo. Nisem se odločil povsem sam, a bi verjetno sčasoma prišel do te odločitve. Postavljen sem bil pred dejstvo, naj se odločim, ali bom nadaljeval sodelovanje s Triom Vivere ali se popolnoma posvetil svoji glasbi, koncertom, svoji karieri, in nekako se mi je zdelo logično, da sem izbral sebe," razkriva glasbenik, ki je tudi zobozdravnik. "Zdaj sem dal to na stran, ambulanta je malce na pavzi. To ne pomeni, da se ne bom s tem ukvarjal v prihodnosti, ampak v tem trenutku čutim, da moram svojo energijo, svoj čas popolnoma posvetiti glasbi, svojemu ustvarjanju. Nisem več star dvajset let, da bi bil lahko razpršen na sto koncev, pa bi vse skupaj kar nekako uspevalo," pravi.

Podkastu lahko prisluhnete na platformah za podkaste ali na povezavi TUKAJ. Vabljeni, da se na podkast naročite.

Vaše mnenje šteje!

Vaše mnenje šteje!

Sodelujte v anketi in pomagajte soustvarjati prihodnost naših vsebin.

Sodelujte
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta