(VIDEO) "To je boljše od originala!" Je Maja Keuc že odpela zmagovalno pesem letošnje Evrovizije?

A.L.
10.05.2023 09:50

"Koliko boljše od originala ... Amaya, mi bi cel ta komad imeli, samo tvoj božanski glas in klavir," je zapisala ena od sledilk.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Saso Bizjak

V britanskem Liverpoolu se je sinoči začelo vsakoletno tekmovanje za pesem Evrovizije, kjer naše barve letos zastopa skupina Joker Out. V prvem predizboru je nastopila tudi predstavnica Švedske Loreen s pesmijo Tattoo, ki ji mnogi že pripisujejo zmago na letošnjem izboru. Loreen, ki je na Evroviziji že zmagala leta 2012, je očitno navdušila tudi našo izvrstno pevko Majo Keuc z umetniškim imenom Amaya

Odločila se je, da tudi sama odpoje delček pesmi in ga objavi na družbenem omrežju. Hitro so se usuli komentarji, v katerih uporabniki niso skoparili s presežniki. "Koliko boljše od originala ... Amaya, mi bi cel ta komad imeli, samo tvoj božanski glas in klavir," je zapisala ena od sledilk. 

"Ta komad je izjemno zahteven za odpet, če ga želiš odpeti na način, kot ga poje Loreen, ker moraš imeti izjemno kontrolo nad vdihom in nad glasilkami, da so odprte, zaprte in da lahko hitro manevriraš med toni. Všeč mi je dinamičnost in čustvenost tega komada, zdi se mi eterična ... ne s tega planeta," je za Metropolitan.si o pesmi povedala Amaya, ki je švedsko zvezdnico Loreen pred leti tudi v živo spoznala.

Sicer pa spomnimo, da ima tudi Amaya izkušnje z Evrovizijo. Leta 2011 je Slovenijo zastopala s pesmijo No one. Za Metropolitan je razkrila posebno prigodo: "Prav poseben spomin pa mi je pustila tudi moja oprava – bila sem namreč alergična na obleko, ki sem jo nosila na odru. Imam alergijo na nikelj, iz katerega je bila obleka med drugim izdelana, zato sem pozneje celo pristala na urgenci."

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta