Bomo v naslednjih mesecih sploh lahko kam odpotovali?

D.Ži
01.04.2020 10:44

Junaka, ki bi na to lahko ponudil suveren odgovor, v trenutnih razmerah ni. Tuji strokovnjaki ocenjujejo, da se bodo preventivni urepi preprečevanja epidemije v neki obliki obdržali vsaj še naslednjih 12 mesecev.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Pomladne dopuste je odnesla epidemija koronavirusa. Bomo lahko kam odpotovali vsaj v maju ali juniju? Je zdaj pravi čas, da začnete planirati svoje poletno potovanje? V tem trenutku seveda ni nikogar, ki bi na to lahko suvereno odgovoril. Meje držav se zapirajo, letalske družbe so prizemljile na tisoče letov, vlade posameznih držav so močno omejile gibanje državljanov. 
Kanadčanka Teresa Banner bi morala maja odpotovati v Evropo. Za CNN je povedala, da je za načrtovanje potovanja porabila vsaj 50 ur in še teden dni nazaj je mislila, da bo potovanje lahko izpeljala. Nato se je zgodila množična karantena. V zadnjih dneh se je situacija ponekod vsaj malce stabilizirala in Teresa spet misli, da bo lahko odpotovala. Kako zelo zmedena je situacija, vam lahko potrdijo olimpioniki. Dolge tedne so živeli v negotovosti, pred dnevi pa izvedeli, da so olimpijske igre prestavljene na 2021. 

Reuters
Reuters
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta