(FOTO) Pravljični otoček ob Visu pušča goste brez besed: Svetilnik so spremenili v vilo, namenjeno užitku

D.Ži
15.04.2021 08:31
Zgradbo svetilnika so postavili nekaj desetletij po bitki za Vis, davnega leta 1873, svetilnik pa sveti še danes. Z njega se odpira krasen pogled na pečino in luko.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Če si boste kdaj želeli pobegniti iz urbane džungle in svojim sanjam dati dovolj prostora, da se razrastejo, potem na vas čaka pravljični otoček, na katerem se nahaja Vila Lighthouse v starem svetilniku. Otoček je oddaljen le nekaj minut od hrvaškega otroka Vis, nekaj več kot dva kilometra od plaže Vagan in pet kilometrov od plaže Milna. A pravljica vas bo tudi nekaj stala. 

Otoček se imenuje Host in leži ob vhodu v Viški zaliv. Ime je dobil po angleškem častniku Siru Williamu Hosteu, ki je tukaj blizu leta 1811 v pomorski bitki porazil mnogo močnejšo francosko floto. Gre za legendarno bitko za Vis. Svetilniško stavbo so zgradili nekaj desetletij po bitki, davnega leta 1873, svetilnik pa sveti še danes in je v koncesiji podjetja Plovput, koncesionar ima tudi pravico do bivanja in oddajanja stavbe. Trenutni koncesionar je stavbo leta 2019 obnovil in jo lani predal v turistične namene, piše portal 24sata.hr. S položajem in videzom naj bi otok spominjal na veliko zasidrano jahto. Arhitekt je poskušal ustvariti vzdušje, ki spominja na palubo velike jahte, interier je v dalmatinskem in ladijskem slogu. 

Otok lahko obiščete z zasebno ladjo ali organiziranim transferjem. Otoček ima manj kot kilometer obalne cone in zaseda 40.000 kvadratnih metrov površine. V tej oazi miru domačinov ni, družbo vam delajo le zvok morja, vetra in pečina. Sam svetilnik ima dve sobi, dve kopalnici, kuhinjo in prostora za dnevno druženje. Sprejme lahko do šest ljudi. Bele stene in modri detajli spominjajo na notranjost ladje. Iz vsake sobe se odpira pogled na morje. Tam je tudi majhna restavracija. Cena nočitev se spreminja glede na sezono, svetilnik lahko najamete za najmanj štiri dni. Cena se giblje med 800 in 1300 evri na noč.

https://vislighthouse.com/

Objavil/a Luxury Lighthouse Vis-Host dne Torek, 02. marec 2021

Rent a Luxury Lighthouse Vis  https://vislighthouse.com/

Objavil/a Luxury Lighthouse Vis-Host dne Petek, 12. februar 2021
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta