Kvarner - bližnja regija, ki ponuja najrazličnejša doživetja in izvrstno hrano

Oglasno sporočilo Oglasno sporočilo
21.07.2021 12:36
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Frank Heuer/laif
Frank Heuer

Kvarner – regija, ki slavi raznolikost v vsej svoji lepoti in svojim gostom lahko ponudi najrazličnejša doživetja od morja do gora - je v zadnjem desetletju tudi ena najbolj prepoznavnih in avtohtonih kulinaričnih in enoloških regij na Hrvaškem.

Če se torej nahajate na Kvarneru, nujno morate poskusiti nekatere (ali kar vse) sedaj že svetovno znane delicije kot so kvarnerski škampi, krški pršut, jagnjetina z otoka Cresa, vrhunsko olivno olje, tradicionalne slaščice iz fig ali pa divje šparglje, lovranske marone ter češnje … Pa še bi lahko naštevali. Da bi vam olajšali krmarjenje med dobrim in najboljšim so na Kvarnerju osmislili gourmet oznake – Kvarner gourmet  in Kvarner food, ki vam bosta zagotovili, da se nahajate na pravem mestu, kjer vas kakovost tako živil kot načina priprave in celovito doživetje ne bodo razočarali. Oznake krasijo pročelja restavracij in konob, za lažje načrtovanje pa se lahko pozanimate na www.kvarner.hr.

Penina iz globin

Frank Heuer

Poletje je pa tudi pravi čas, da se shladimo in sprostimo ob izjemno svežih in mineralnih peninah, Kvarner pa je tretja hrvaška vinska regija po pridelovanju penin, in to še avtohtonih! Letno napolnijo več kot 50.000 steklenic penine, ki redno prejmejo nacionalna in mednarodna priznanja. In posebna zgodba je o edinstveni penini, imenovani "Valomet", ki zori v globinah morja in je narejena izključno iz vrbniške žlahtine, edinstvenega avtohtonega kvarnerskega belega vina, pridelanega v vinogradih na otoku Krku in v zaledju Novega Vinodolskega. Da se pa nahajate na pravem mestu za degustacijo avtohtonega kvarnerskega vina vam bo zagotovila oznaka Kvarner wines, s katero se lahko pohvali deset vinarjev in vinskih kleti na Kvarnerju. Spremljajte oznako ter poskusite, kaj v svojih okusih skrivajo žlahtina, belica, sansigot in še nekatera druga vznemirljiva, skoraj pozabljena vina. Formirajte samo svojo vinsko pot, ki bo zadovoljila vse vaše okuse.

Zvezdice, kape in še več ... .. Kvarner ima vse!

Frank Heuer

Prva kvarnerska Michelin restavracija Draga di Lovrana v Lovranski Dragi pod Učko in nad Lovranom je zagotovo točka, za katero je vredno narediti nekaj dodatnih kilometrov. Ko se povzpnete na vrh boste namreč ob vrhunskem kulinaričnem doživetju nagrajeni še z neverjetnim razgledom na Kvarnerski zaliv. Kvarner se lahko pohvali tudi s številnimi Michelinovimi priporočili, JRE restavracijami, Gault & Millau seznami za pristne kvarnerske restavracije, v katerih razkošna in izvirna kuhinja v značilnem mediteranskem ambientu predstavlja najboljše sezonske sestavine po principu »od polja in od morja do mize«. Najnovejša "kulinarična točka" je restavracija Nebo v šestem nadstropju nedavno odprtega hotela Hilton Costabela Beach resort & Spa, kjer mladi kuhar Deni Srdoč suvereno predstavlja Kvarner na mizi, pogled pa dih jemajoč!

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.