Bill Clinton in ženske, spet

21.11.2017 11:27

Štiri ženske obtožujejo, da jih je po odhodu iz Bele hiše spolno nadlegoval, pripravljajo se odškodninske tožbe.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Bill Clinton
EPA

Nekdanjega ameriškega predsednika Billa Clintona, ki ima v svojem historiatu afero s takrat pripravnico v Beli hiši Monico Lewinsky, štiri ženske obtožujejo, da jih je spolno nadlegoval, pravi Edward Klein, navajajoč visoki vir iz Demokratske stranke, piše Telegraph. Klein je napisal nekaj knjig o družini Clinton.

Zgodilo naj bi se bilo v začetku leta 2000, že ko je odšel iz Bele hiše, v času, ko je sodeloval z milijarderskim plejbojem Ronom Burkleom. In tudi letel skupaj z njim v njegovem zasebnem plovilu. Za družbo naj bi bila imela mlade lepotice, za zdaj anonimne, ki so delale za bogataša. Njihovi odvetniki naj bi zdaj pripravljali štiri tožbe, terjali bodo odškodnine.    

Afera Lewinsky, skratka, ni bila ne prva ne zadnja Clintonova. 71-letni nekdanji predsednik je plačal 850.000 dolarjev Pauli Jones, po obtožbah, da jo je seksualno vznemirjal, še v času pred prihodom v Washington. Še nekaj pritožb je bilo na Clintonov račun, celo posilstvo. Bivša uslužbenka Bele hiše je trdila, da jo je nadlegoval v svojem prvem mandatu. Clinton je vse zanikal. 

 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta