Bolezni so ga prisilile v prezgodnji konec kariere

Gorazd Dominko
10.08.2018 06:25
Prezgodnje slovo Janeza Dolinarja od mikrofona.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Janko Rath
“Lepo vas prosim, ko ste me nagovarjali, ste zapisali zvezda. To res nisem nikoli bil, nikoli ne bom in tega poimenovanja res ne prenesem! Ne vem, ali v naših krajih sploh lahko govorimo o zvezdah, bolj o tem, da je nekdo pač prepoznaven in morda bolj priljubljen,”
Janez Dolinar
Ano
Ronjo
Nano

Rad je imel svoj poklic

“V mojem času je bilo čisto mogoče združiti delo na radiu in na televiziji, danes je to veliko težje, če ne skoraj nemogoče, vsak mora ostati na svojem bregu, čim manj oz. nič prehajanja iz ene hiše v drugo … Ja, rad sem imel svoj poklic in veliko prezgodaj sem zaradi raka, sladkorne in srčnega infarkta moral odnehati. Vsaj 15 let prezgodaj! Iskreno … nekaj malega sem si pridelal sam. V službi je bil ubijalski tempo, nočni, dnevni, jutranji turnusi, vseh trideset let, bil sem strasten kadilec, velik ljubitelj sendvičev, velikokrat, prevečkrat na dieti,”

Spomini in pričakovanja

“Seveda tudi pozabljam stvari in se ponovno učim, kar sem nekoč že znal ali vedel. Kakih posebnih želja nimam, le malo več zdravja bi si želel, še kakšno desetletje in pol potovanja po tem ljubem svetu in manj nestrpnosti do vsega, kar ni do pikice po našem okusu.”
Članek je bil objavljen v julijski številki revije OBRAZI.
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta