Cesta namesto hmeljišč

11.09.2021 21:38
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Protest.
Jasmina Detela

Najboljši župan uničuje najboljšo zemljo, dr. PP pa vodi odbor za antikmetijstvo. Ceste na manj rodovitna tla. SD OPN3 - nož v hrbet kmetov. To je del zapisov s transparentov na traktorjih, ki so sredi tedna stali pred slovenjgraškim mladinsko-kulturnim centrom, kjer so nekateri kmetje pred začetkom občinske seje pripravili protest. Razburjajo jih napovedane spremembe občinskega prostorskega plana, ki da bodo uničile najbolj rodovitno zemljo. Županu Kluglerju so s protestom sporočili, da najboljše zemlje ne dajo za ceste, ki bi jih po njihovem mnenju lahko speljali drugače, konkretno pri južni obvoznici ob robu gozda.
Pri načrtovanih občinskih posegih v prostor gre v prvi fazi prav za južno obvoznico, ki naj bi jo gradili hkrati s tretjo razvojno osjo. Več zemljišč na trasi je hmeljišč, ki so se v zadnjih letih približala strnjenim stanovanjskim naseljem, kar je pri prebivalcih, združenih v civilno iniciativo, sprožilo veliko hude krvi. Spor med občani in nekaterimi kmeti, ki se ukvarjajo s hmeljarstvom, ima že dolgo brado. Vleče se že več let, odkar se hmeljišča širijo v bližino mesta.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta