Ditka, Vlado Kreslin in Adi Smolar o glasbeni (post)koroni: "Verjamem, da me poslušalci v nekaj mesecih nenastopanja ne bodo pozabili"

Adi Smolar, Vlado Kreslin in Ditka o življenju glasbenikov v času epidemije koronavirusa.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Kantavtor Adi Smolar nastopov nima od 8. marca dalje, odpovedani so tudi junijski, "morda si bo kdo od organizatorjev premislil in me vseeno povabil, pričakujem, da bo kakšno igranje čez poletje, september pa že zapolnjen". Kot pravi, je v tem času opravil nekaj radijskih pogovorov po telefonu.
{embed_youtube}https://youtu.be/VERMeak8VpM{/embed_youtube}

Petdeset dni vsak večer na domačem balkonu posnel eno pesem

Prekmurski glasbenik Vlado Kreslin pravi, da so bili slovenski glasbeniki v obdobju izolacije precej aktivni, povezani in povezovalni. "Tudi zame je to bil precej ustvarjalen čas. Petdeset dni sem vsak večer na domačem balkonu posnel eno pesem in jo delil na socialnih omrežjih. Poleg tega sem posnel kar nekaj vzpodbujajočih videospotov za šole, domove ostarelih, knjižnice ... Sodeloval sem na video koncertu ruskega kulturnega centra ob proslavi konca 2. svetovne vojne, priredil ZOOM koncert za Slovensko veleposlaništvo v Washingtonu in sodeloval v reklami za podporo slovenskim knjigarnam," našteva.
{embed_youtube}https://youtu.be/WTzh1SFKOjs{/embed_youtube}

"Tako rekoč čez noč sem izgubila službo"

"Obdobje karantene je zame prineslo mešane občutke. Na eni strani šok, ko so bili v trenutku odpovedani vsi nastopi, koncerti in prireditve, ki zame, kot poklicno glasbenico, pomenijo tudi glavni vir prihodka. Tako rekoč čez noč sem izgubila službo. Glasbeniki smo bili prvi, ki smo morali prenehati opravljati svoje delo in bomo verjetno med zadnjimi, ki se bodo lahko vrnili nazaj ...," pa pravi pevka Ditka, ki z žametnim glasom in kitaro v roki navdušuje občinstvo po državi.
{embed_youtube}https://youtu.be/Ilx1uVNnUpc{/embed_youtube}

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta