Drastično nižanje plač na HRT; med njimi tudi legendarni Stanković

B.P.
21.09.2017 11:24

"Število zaposlenih, ki imajo podpisane anekse k pogodbam o zaposlitvi, se je v zadnjih letih bistveno povečalo."

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Aleksandar Stanković, urednik in voditelj oddaje "Nedjeljom u 2"
HRT

Dvesto zaposlenih na javni hrvaški radioteleviziji bo prihodnji mesec prejelo tudi do petdeset odstotkov nižje plače. Vodstvo HRT bo namreč ukinilo anekse k pogodbam o zaposlitvi oziroma revidiralo utemeljenost stimulacij k plačam zaposlenih. 
Kot neuradno poroča Jutarnji list, med tistimi, ki bodo oktobra prejeli bistveno nižjo plačo, je tudi legendarni urednik in voditelj oddaje "Nedjeljom u 2" Aleksandar Stanković pa tudi Elizabeth Homsi, urednica šova "Volim Hrvatsku", urednik zabavnega programa Mario Sedmak, urednica informativnega programa Slavica Babić ...
"Aneksi kot oblika posebne stalne stimulacije na plačo so bili sklenjeni v zadnjih 15 letih, da bi se za tiste, ki kvalitetno in veliko delajo, a se jih ni smelo uvrstiti v višji plačni razred, nekako odpravila nepravičnost, ki je nastala zaradi sistematizacije delovnih mest. Nova sistematizacija plač se v vseh teh letih ni uredila, no, tega sedaj ni več," je za hrvaški časnik okoliščine nižanja prejemkov pokomentiral eden od zaposlenih na HRT, ki bo za svoje delo v septembru prejel za četrtino nižjo plačo. 
Uprava hrvaške javne radiotelevizije ukrepov na tem področju ne želi uradno komentirati, je pa eden od njenih članov povedal, da se je število zaposlenih, ki imajo podpisane anekse k pogodbam o zaposlitvi, v zadnjih letih bistveno povečalo. "Tistim, ki veliko in dobro delajo, se kljub temu ni treba bati za plače," je še dodal.

 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta