Družinski jesenski oddih na Obali

Oglasno sporočilo Oglasno sporočilo
13.09.2022 10:17

San Simon resort – raj za družine v Izoli

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Družinski jesenski oddih na obali
Arhiv naročnika

Prihaja jesen in z njo čudoviti dnevi za raziskovanje prelepe Slovenije. Dobrodošli v San Simon resort v Izoli, ki je del največje slovenske turistične skupine Sana Hotels & Resorts! San Simon resort leži sredi bujnega sredozemskega zelenja, v neokrnjenem kotičku slovenske obale, na kraju, kjer so še danes vidni ostanki antičnega pristanišča Haliaetium iz rimskih časov. Družinski raj tik ob morju, kjer lahko preživljate brezskrbne dneve v objemu sončnih žarkov, je idealno izhodišče za odkrivanje lepot slovenske Istre, ki je odeta v jesenske barve še posebej čarobna!

San Simon Resort - Izola
Arhiv naročnika

San Simon resort v Izoli – vse za popoln družinski oddih

V San Simon resortu vas poleg notranjega bazena z ogrevano vodo v Hotelu Haliaetum in pomirjujočih razgledov čaka vse, kar družina potrebuje za popoln oddih! V prenovljenem Hotelu Haliaetum je 32 družinskih sob, na voljo pa je tudi ostala bogata družinska ponudba, kot so otroški meniji, mini klubi in po naročilu v sobah tudi osnovne potrebščine za nego otrok. Starši se lahko razvajate z wellness tretmaji obogatenimi z lokalnimi zelišči in soljo, otroci pa se bodo razveselili tudi v varnem zavetju dreves najdete tudi raznolikih igral v varnem zavetju dreves. Zelenice ob plaži so idealne za aktivnosti na svežem zraku, ob katerih se lahko zabava celotna družina, resort pa je tudi odlično izhodišče za odkrivanje okolice peš ali s kolesom.

V notranjem bazenu Hotela Haliaetum se lahko pogrejte v ogrevani vodi in si privoščite vodno zabavo tudi v hladnejših mesecih.
Arhiv naročnika

Aktivno odkrivanje lepot slovenske Istre

V San Simonu si lahko izposodite kolesa, in se z njimi ali peš podate po urejenih peš poteh ali kolesarskih poteh, ki vas ob morju vodijo skozi stara mesta, ter med vinogradi in nasadi oljk v vaseh iz zaledja. Ena od priljubljenih poti poteka od Izole do centra Kopra, med sprehodom pa vas bo na eni strani objela svežina morja, na drugi strani pa mediteransko zelenje in borovci. Priporočamo vam tudi Piranske krožne poti, ki jih sestavljajo tri urejene smeri, ki jih lahko združite v eno. Slikovite in urejene poti vam omogočajo raziskovanje Portoroža, Pirana, Seče s Sečoveljskimi solinami in Strunjana ter Krajinskega parka Strunjan, kjer lahko občudujete Strunjanske soline, zaledja z vinogradi in oljčniki, v jesenskem času pa oranžno obarvane nasade zlatih jabolk – kakijev. Slednji imajo v novembru tudi čisto svoj praznik, ki ga spremlja tradicionalna vele-tržnica v Izoli, na kateri lahko poizkusite različne dobrote pripravljene iz t.i. sadežev bogov.

Najlepše kolesarske poti na slovenski Obali.
Arhiv naročnika

Nepozabna doživetja med počitnicami na Obali:

  • Piran z mestnim obzidjem in Piranski akvarij z 200 različnimi morskimi živalmi.
  • Mesečev zaliv v Strunjanu najdete pod 80 metrov visokimi flišnimi stenami Strunjanskega klifa, ki so del Krajinskega parka Strunjan.
  • V Sečoveljskih solinah si oglejte Muzej solinarstva s solinarsko hišo.
  • Hiša Morja – Izolana predstavlja zgodovino Izole in njenih tradicionalnih obrti. V času krompirjevih počitnic bo v njej potekal poseben program za otroke.
  • Poizkusite odlično lokalno kulinariko v Izoli: dogodek Pomol okusov (5. 11. 2022), dnevi bakalarja v izolskih restavracijah (29. 10. do 20. 11. 2022).
Doživetja na slovenski obali
Arhiv naročnika

Postanite glavni junaki najlepših zgodb Obale

Počitnice z otroki se navadno vrtijo okoli aktivnosti in izletov, ki so namenjeni prav njim. Kaj je lepšega, kot raziskovanje in odkrivanje novih pokrajin skozi oči najmlajših? Raziskovanje počitniške lokacije preko lokalnih pripovedk pa bo počitnice naredilo še bolj pravljične! Predstavljamo vam pravljice, ki odkrivajo tančice Obale. Preberite jih tukaj.

Krompirjeve počitnice
Arhiv naročnika
Apartmaji Salinera ***
Arhiv naročnika
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.