(FOTO in VIDEO) Najmanjši moški na svetu ima tudi rekordno majhne dlani

Gr.G.
28.04.2023 12:45

Ko je svetovni rekorder prejel priznanje, se je skupaj s svojo družino pošalil, da so njegove dlani resda najmanjše, to pa nikakor ne bi veljalo za njegov nos.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Človek z najmanjšimi dlanmi. 
Profimedia

20-letni Afshin Ghaderzadeh iz Irana si je lani s svojo višino 65,24 centimetra že zagotovil zapis v Guinnessovi knjigi rekordov kot najmanjši moški na svetu. Sedaj pa so potrdili še, da ima tudi najmanjše dlani. Sodniki so izmerili razdaljo od konice sredinca do gube pod dlanjo, kjer se začne zapestje.

Afshinova leva dlan meri 6,7 centimetra, desna pa 6,4 centimetra. Ugotovili so, da so njegove dlani skoraj trikrat manjše kot meri povprečna moška dlan. Ko je svetovni rekorder prejel priznanje, se je skupaj s svojo družino pošalil, da so njegove dlani resda najmanjše, to pa nikakor ne bi veljalo za njegov nos, poroča uradna spletna stran Guinnessove knjige rekordov

Posebej vesel je bil Afshin obiska Dubaja in vzpona na najvišjo stolpnico na svetu, Burj Khalifo. 
Profimedia

Zanimiva je tudi primerjava z največjo moško dlanjo, ki so jo izmerili pri najvišjem moškem na svetu. To je Sultan Kösen, čigar dlani po širini merijo 28,5 centimetra, široke pa so 30,48 centimetra. 

Afshin Ghaderzadeh je z višino 65,24 centimetrov skoraj 7 centimetrov manjši kot pred njim najmanjši moški, 36-letni Kolumbijec Edward Niño Hernandez.
Profimedia
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta