(FOTO in VIDEO) S pomočjo robota za teleprisotnost vabi na zasebni ogled galerije

Gr.G.
05.11.2020 09:43
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Reuters

Galerija Saatchi v Londonu, v kateri so na ogled dela pop umetnika Philipa Colberta, je morala tačas kot večina ostalih kulturnih ustanov za obiskovalce zapreti vrata. Vendar pa so se domislili, kako lahko zahvaljujoč tehnologiji, vseeno ljudem omogočajo ogled umetniških del, katerih osrednji lik je risani jastog.

Reuters

Razstavljene slike in skulpture si je mogoče ogledati s pomočjo robotov za teleprisotnost. Gre za robote na kolesih, ki so opremljeni s kamerami in tabličnimi računalniki, gibanje robota pa nadzira uporabnik prek interneta. "Z odprtjem razstave z uporabo robotov za teleprisotnost, sem želel uprizoriti znanstveno-fantastično vizijo možne prihodnosti, kjer imamo vsak svojega robota, ki gre za nas v svet, zato, da sami ostanemo zaščiteni doma," je za Reuters povedal Colbert. 

EPA

Umetnik je prepričan, da je z uporabo robotov njegova razstava ne samo bolj dostopna, ampak hkrati ponuja tudi pogled v prihodnost. Roboti obiskovalcem omogočajo, da se povsem približajo razstavljenim objektom, kot če bi si jih ogledovali osebno. Možnost z veseljem izkoriščajo tudi gosti iz tujine, ki tačas ne morejo potovati v London. Vse kar morajo storiti je, da pravočasno rezervirajo svojega robotskega vodiča.

Reuters
Reuters
Reuters
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta