(FOTO) Nenavadno odkritje: Vodovodar med delom našel 135 let staro sporočilo. To je pisalo v njem ...

A.L.
23.11.2022 12:13

"Soba je velika okoli 12 kvadratnih metrov in vrtal sem točno okoli steklenice, ne da bi vedel, da je sploh tam. Neverjetno," je vodovodar dejal za enega od medijev.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Tuji mediji poročajo o nenavadni zgodbi, ki se je v teh dneh odvijala na Škotskem. Vodovodar Peter Allan je v ponedeljek med delom v tla hiše zvrtal luknjo, da bi našel cevi, a naletel je na nekaj povsem nepričakovanega. Steklenico s sporočilom, za katero se je izkazalo, da je stara 135 let. "Soba je velika okoli 12 kvadratnih metrov in vrtal sem točno okoli steklenice, ne da bi vedel, da je sploh tam. Neverjetno," je dejal za enega od medijev.

O najdbi je obvestil lastnico hiše, ki je počakala, da sta se domov vrnila še otroka. S pinceto so poskušali izvleči sporočilo, a neuspešno. Steklenico so naposled razbili, na listku pa je pisalo: "James Ritchie in John Grieve sta položila ta tla, a nista spila viskija. Kdor bo našel to steklenico, bo morda mislil, da najin prah raznaša po cestah." V sporočilu je zapisan tudi datum - 6. oktober 1887.

Kot piše BBC, je družinski prijatelj v popisu prebivalstva iz leta 1881 našel imeni podpisanih moških in ugotovil, da sta živela le nekaj kilometrov stran od hiše, v kateri so našli steklenico s pismom. Sedanja lastnica hiše se je odločila, da bodo v luknjo, kjer so našli steklenico, postavili novo s prepisom prvotnega sporočila, zraven pa bodo dodali še svoje, nato pa luknjo zaprli.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta