(FOTO) Po Bobu leta 2019 je v SNG bilo slišati marsikaj. Tega vam kamere niso pokazale ...

Denis Živčec Denis Živčec
26.01.2020 09:09

Da je za nami eden najbolj frajerskih Bobov leta menijo obiskovalci, ki so z dolgim aplavzom pospremili družbenokritičen govor nagrajene Ninne Kozorog. A bobovske noči s tem še zdaleč ni bilo konec.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Sašo Bizjak

Kaj bi pa vi počeli z Dončićevo mamo? Misel, ki je še ves večer spremljala marsikaterega gledalca Boba leta 2019. Kar sta naredila voditelj Jurij Drevenšek in scenarist Jure Karas je bil genialen sprehod skozi sodobno psihopatologijo mesta, sveta, tudi virtualnega, in časa, v katerem se tu in tam lahko samo še smejiš. Da je to bil z naskokom najboljši Drevenškov Bob leta in eden najbolj duhovitih nasploh, je zdaj že jasno. Držal je besedo ter tremo in strahospoštovanje pred eno najbolj gledanih prireditev v slovenskem televizijskem letu pustil pred vrati, ter Bob odvodil na verjetno najbolj seksi možen način. Da, z jajci. Dal je vse od sebe, celo tako, da ga po koncu prenosa, ko se je tradicionalno dolgo in živahno druženje v teatru šele začelo, ni bilo na spregled. Gostje pa so se spominjali misli o tem, da obleke z zadrgami na hrbtu obstajajo samo zato, da ženske tudi med oblačenjem spominjajo, da živijo same. Pa da Maribor s fontano vina ni za Ljubljano, ampak za Žalcem. Da se v Ljubljani moli v imenu očeta in dveh sinov in da je ljubljanski kvadrat postal valuta. Morda bo kdo celo volil stranko samskih moških - Desnico. Navdušili so tudi plesalci s koreografijo Edwarda Cluga, skupina Koala Voice, Rok Šinkovec in Emkej.
Bobovska ura in pol, kljub smehu do solz, v resnici nosi resno sporočilo. Opomin, čas za premislek in pogled vase. 

Jurij Drevenšek je Bob leta 2019 odvodil na najbolj seksi možen način. 
Sašo Bizjak
Odgovorini urednik Večera Matija Stepišnik in Ninna Kozorog, tista, ki je izrekla bob leta 2019.
Sašo Bizjak
Matija Stepišnik, odogovorni urednik Večera, dr. Verica Trstenjak, lanska prejemnica boba leta, in Uroš Hakl, direktor in lastnik Večera.
Sašo Bizjak
Emkej med nastopom
Sašo Bizjak
Leticia in Marcos Tavares
Sašo Bizjak
Tone Vogrinec z ženo Alenko in dr. Ludvik Toplak, predsednik Alma Mater Europaea.
Sašo Bizjak
Matija Stepišnik, Vladimir Rukavina, direktor Narodnega doma, in Uroš Hakl.
Sašo Bizjak
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta