(FOTO) Ribiča ujela strašljivo bitje iz morskih globin, ki naj bi naznanjalo potrese

M.R.
25.09.2024 11:56

Ima glavo kot konj, oči velike kot krožnik, dolg in ploščat trup, živi pa na velikih morskih globinah. Gre za ribo, ki sta jo pretekli teden pri otoku Melville ujela avstralska ribiča in se z njo pohvalila na družbenih omrežjih.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Objava je izzvala številne odzive, pri nekaterih pa tudi nelagodje in strah. Gre za ribo jermenovko, ki po japonski legendi naznanja potres, če se pojavi v manjših globinah. Zato so jo poimenovali tudi kot ribo sodnega dne. Videti je na nek način kot mitološka morska kača.

Riba, ki lahko v dolžino zraste do 17 metrov, sicer plava na globinah do tisoč metrov in je na območju omenjenega avstralskega otoka zelo redek ulov. Avstralska ribiča pa sta jo ujela med čartersko plovbo v mesečini. 

Prepoznavna je po dolgem, srebrnem trupu, ki spominja na trak, strašljiv videz pa poudarijo velike oči in rdeče bodice. Za znanstvenike je riba izjemno zanimiva, še posebej zato, ker jo je zelo težko najti, če pa se pojavi v manjših globinah, je verjetno znak, da je bolna. Za zdaj niso znanstveno dokazali, da bi bil lahko ta pojav povezan s potresi. 

Fotografijo ulova so objavili na Facebook profilu Fishing Australia TV, kjer so se vsuli številni komentarji. "Prvič slišim, da je nekdo uspel ujeti to vrsto ribe, večinoma jih morje naplavi, ko že poginejo," je napisal kolumnist lokalnega avstralskega časnika Herdal Sun Alex Julius.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta