(FOTO) To je najlepša evropska plaža leta 2023, a skriva zelo mračno zgodovino, polno tragičnih zgodb

D.Ži
20.04.2023 10:00

Mogočni in neizprosni valovi pljuskajo v črn pesek in zlahka med skale odnesejo neprevidne obiskovalce, ki si želijo ovekovečiti njeno nenavadno lepoto.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Plaža Reynisfjara se zdi kot z drugega planeta. 
Profimedia

Tripadvisor je v okviru letne podelitve nagrad Traveller's Choice objavil seznam najlepših plaž 2023, na četrtem mestu se je znašla islandska plaža, znana po svojem surovem videzu in temni zgodovini.

Plaža Reynisfjara

Plaža Reynisfjara v Viku na Islandiji je bila tako razglašena za najlepšo v Evropi, a to ni plaža, kjer bi se radi sončili in kopali. Ta turistična atrakcija je znana po črnem pesku, ki je nastal z izlivanjem lave v morje, obdana je z visokimi skalami, močni morski tokovi pa povzročajo valove, visoke tudi do 40 metrov.

Profimedia

Ljubitelji serije Igra prestolov jo bodo prepoznali kot eno od prizorišč snemanja, plaža na južni obali Islandije pa skriva temno zgodovino. Mnogi turisti na tej plaži so namreč izgubili življenje, ko so poskušali narediti popolno fotografijo.

Bazaltne skalnate tvorbe ustvarjajo neverjetno scenografijo. 
Profimedia

Plažo zalivajo močni valovi severnega Atlantika, ki prihajajo v nepredvidljivih intervalih, turisti, ki se vodi preveč približajo, pa tvegajo, da jih valovi odnesejo na skale, zato je njeno lepoto najbolje občudovati z obale.

V plažo Reynisfjara pljuskajo mogočni valovi. 
Profimedia

Najlepše plaže na svetu

Prvo mesto na lestvici najlepših plaž na svetu leta 2023 je zasedla brazilska Baia de Sancho, do katere se pride po lestvi in ​​ kamnitih stopnicah, krasita pa jo popoln bel pesek in turkizno morje.

Plaža Baia do Sancho
Profimedia

Na seznamu ni niti ene hrvaške ali slovenske plaže, poleg brazilske pa so na njem še Eagle Beach v Arubi, Cable Beach v Avstraliji, že omenjena Reynisfjara na Islandiji, Grace Bay Beach na otokih Turks in Caicos, Praia da Falesia na Portugalskem, Plaža Radhanagar v Indiji, Spiaggia dei Conigli na italijanskem otoku Lampedusa, plaža Varadero na Kubi in plaža Ka'anapali na Havajih.

Pravljična plaža Eagle na Arubi. 
Profimedia
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta