(FOTO) Noro fotogenično! Teh 5 evropskih znamenitosti najbolj navdušuje uporabnike Instagrama

D.Ži
17.04.2023 11:26

Evropa popotnike navdihuje s svojimi neštetimi starimi mestnimi jedri in drugimi atrakcijami, a lovci ikoničnih posnetkov največkrat obiščejo ta mesta.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
V Amsterdamu je skoraj nemogoče posneti slabo fotografijo. 
Profimedia

Instagram je popolna platforma za predstavitev fascinantnih krajev, ki jih obiščete, in včasih se življenje na Instagramu zdi popolno, še posebej, ko vidimo vplivneže, ki objavljajo svoje ultra fotošopirane potovalne fotografije. Seveda v resnici nič ni popolno, a zanimanje za teh pet navdihujočih in vsestransko obleganih lokacij iz leta v leto le še narašča.

Od ikoničnih znamenitosti do skritih draguljev, Instagram je zakladnica navdiha za potovanja, v Evropi je veliko neverjetnih lokacij, ki so priljubljene med uporabniki te aplikacije. Predstavljamo pet najbolj znanih evropskih mest na Instagramu, morda bo katero od njih vaša naslednja destinacija. 

Eifflov stolp, Pariz

Eifflov stolp je ena najbolj priljubljenih znamenitosti na svetu in meka za instagramerje, ki iščejo svojo ikonično fotografijo. Z vrha stolpa lahko vidite osupljiv pogled na mesto luči. Zaradi svoje edinstvene arhitekture in zgodovine je idealen za fotografiranje.

Profimedia

Da bi se izognili gneči in naredili popolno fotografijo Eifflovega stolpa, ga je najbolje obiskati zgodaj zjutraj ali pozno zvečer. Čez dan je vedno poln turistov, zato fotografirajte, ko večina turistov še spi. A Eifflov stolp ni edina stvar, ki jo morate obiskati v Parizu za odlično fotografijo.

Profimedia

Obiščite pariški soseski, kot sta Montmartre ali Le Marais, da ujamete pristen utrip pariškega življenja, piše hrvaški portal PunKufer.

Santorini, Grčija

Santorini je eden najslikovitejših otokov v Grčiji, znan po svoji modro-beli arhitekturi in osupljivih sončnih zahodih. Njegove dramatične vulkanske skale, naselja na pečinah in tradicionalne bele hiše so popoln kraj za instagramerje.

Slikovit Santorini
Profimedia

Najbolj fotografiran kraj na Santoriniju je vasica Oia s svojimi znamenitimi modrimi kupolami in belimi zgradbami. Ujemite osupljiv sončni zahod iz zaliva Amoudi ali pa se odpravite v Firo na raziskovanje vulkanov. Če želite doživeti Santorini kot domačini, razmislite o pohodu od Oie do Fire, kjer se vam bo odprl neprekosljiv razgled na otok.

Oia na Santoriniju vas bo usupnila s svojo igro barv in neskončnimi razgledi. 
Profimedia

Še en odličen kraj je vasica Pirgos, ki se nahaja sredi otoka. Ponuja čudovit razgled na celoten otok, pa tudi turistov je manj, zato je doživetje bolj pristno.

Kolosej, Rim

Kolosej je simbol Rima in si ga morate ogledati vsi, ki potujete v večno mesto. Je popolna lokacija, ki ponuja vpogled v starorimsko zgodovino in osupljivo arhitekturo. Da bi se izognili gneči, je Kolosej najbolje obiskati zgodaj zjutraj ali pozno popoldne.

Večni Kolosej je eden od simbolov Rima. 
Profimedia

Če želite Kolosej fotografirati brez gneče, se odpravite na Rimski forum, kjer ga lahko fotografirate od daleč. Okolica Koloseja je polna čudovitih mest za fotografiranje. Rimski forum, Palatin in Konstantinov slavolok so le nekateri izmed krajev, kjer lahko posnamete nekaj najboljših fotografij Koloseja.

Kolosej je vredno obiskati, ne samo zaradi fotogeničnosti. 
Profimedia

Amsterdamski kanali, Nizozemska

Amsterdamski kanali so svetovno znani in to z dobrim razlogom. Zaradi očarljivih zgradb, ladij in mostov iz 17. stoletja so popolna znamenitost za fotografiranje. Zlata ura, obdobje tik po sončnem vzhodu ali tik pred sončnim zahodom, ko svetloba, prežeta z rdečimi in zlatimi toni, zagotavlja osupljivo osvetlitev in manj gneče, zaradi česar je najboljši čas za fotografiranje lepot kanalov.

Nizozemska prestolnica ponoči zažari v povsem drugačni podobi. 
Profimedia

Nekatere izmed najbolj priljubljenih instalokacij ob amsterdamskih kanalih so cvetlična tržnica Bloemenmarkt, most Magere Brug in okrožje Jordaan. Doživite Amsterdam kot domačini tako, da si izposodite kolo in se zapeljete ob kanalih ter ujamete lepoto mesta iz različnih perspektiv.

Tower Bridge, London

London je eno najbolj priljubljenih mest na svetu, Tower Bridge pa zagotovo najbolj priljubljen motiv iz Londona, ki ga najdete na Instagramu.

Ko pomislite na London, skoraj zagotovo pomislite tudi na Tower Bridge.
Profimedia

Ta impresivna zgradba, ki se razteza čez reko Temzo, že več kot 120 let priteguje pozornost fotografov in popotnikov. Tower Bridge je popoln kraj za nepozabno Instagram fotografijo, podnevi ali ponoči.

Večerne luči Tower Bridge še polepšajo. 
Profimedia

Tower Bridge je arhitekturna mojstrovina in pravi simbol Londona. S svojimi ikoničnimi zvoniki, visečimi verigami in slogom viktorijanske gotike je zlahka prepoznaven in priljubljen na Instagramu. Most je videti še posebej osupljivo v času zlate ure, ko sonce zahaja, kar mu daje topel sijaj, ki poudarja prefinjeno eleganco mostu, še piše PunKufer. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta