(FOTO) Trgovci z novimi prijemi proti tatovom, pod alarmom celo paštete

A.L.
13.10.2022 09:49

Nad novimi varnostnimi ukrepi v trgovinah so presenečeni tudi kupci.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Trgovci iščejo različne načine, kako stopiti na prste tatovom. Ne samo nadzorne kamere, v vse več trgovinah kupci lahko opazijo, da trgovci uporabljajo tudi druge prijeme. Ključavnice, zaklenjene vitrine in izdelki, zaprti v škatlicah z alarmom postajajo vse pogostejša praksa, iz Srbije pa poročajo o nenavadni odločitvi trgovca, ki je v posebno škatlo proti kraji zaprl celo pašteto.

Kot pišejo srbski mediji, se seznam izdelkov, ki so tarča tatov, hitro daljša, poleg pijače so na udaru tudi razne kreme priznanih blagovnih znamk, pa konzerve, bombonjere, konzerve, pa tudi zobne paste in zobne krtačke.

Nad novimi varnostnimi ukrepi v trgovinah so presenečeni tudi kupci, na družbenem omrežju se je tako že pojavila fotografija paštete in ribje konzerve v plastični prozorni škatlici v eni izmed trgovin. "Vse besede so odveč. Paštete se pakirajo v škatlo z alarmom. Dobra ekonomska politika in kupna moč meščanov," je zapisal uporabnik Twitterja, z njim se strinjajo tudi komentatorji.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta