Hrvaška prostitutka: Vse te boli, on pa te sili z dvema moškima

D.Ži
20.02.2018 17:10

Pretresljive izpovedi hrvaških in slovenskih prostitutk.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Reuters

"Med našimi strankami je veliko policistov. Ker je na prostituciji še vedno velika stigma, ženske težko same vodijo ta posel. A še huje je, če imajo zvodnika. Ko od bolečin ne čutiš več ničesar, on pa te ob šestih zjutraj sili z dvema moškima," je le delček izpovedi, ki jo je neimenovana hrvaška prostitutka razkrila dr. Ivani Radačić, višji znanstveni sodelavki zagrebškega inštituta družbenih znanosti. Gre za projekt Primerjava politike prostitucije na Hrvaškem in v Sloveniji.
Zgodbe, ki jih povzema portal Ner.hr, so pretresljive. "Lažje je nekoga obsoditi kot razumeti. Ljudje gledajo površno, enodimenzionalno in mislim, da je stigma prisotna, kot marsikje pri ženskah, tako je tudi tukaj, kjer ženska s svojo spolnostjo upravlja na način, ki ga sama izbere" ji je povedala 46-letna ženska, ki se že leta ukvarja z najstarejšo obrtjo na svetu.
Dodaja, da je ponosna, kako je sebi in svojim otrokom omogočila preživetje, ne da bi kogar koli za kaj prosila. Da se prostituira zato, da bi nahranila otroke, pravi tudi njena mlajša kolegica.
"Ljudje ne vedo, da ima tisti, ki se prostituira, doma otroke," je hrvaška prostitutka dejala za Globus.
Tretja ženska je izpostavila problem, s katerim se spolne delavke pogosto soočajo - s strankami, ki mislijo, da lahko v zameno za plačilo z njimi delajo vse, ker so prepričane, da jih ne bodo prijavile policiji. Spomnila se je, kako ji je zvodnik nagnal strah v kosti in je od njega postala povsem odvisna. Tudi ko se je poskušala iz tega posla umakniti, jo je našel in jo z udarci privedel nazaj.

Reuters
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta